Arhiva          Harta site          DONATII


Legaturi catre structurile

administrativ-teritoriale subordonate

 

         

        


Activitatile Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim constau in: Capitule ceremoniale, Capitule administrative, actiuni caritabile, participarea la activitati religioase si la acte activitati corespunzatoare scopului declarat in Statute si Regulamente. Pagina prezinta activitatea Marelui Priorat General Magistral al Romaniei la nivel national. Aceasta se completeaza cu activitatea structurilor teritoriale administrative subordonate: 56 Comanderii, trei Ballivate si Centrul de Excelenta Templiera „Arsenie Boca”. Detalii se pot gasi in rapoartele prezentate la Capitulele Anuale Administrative sau in paginile web ale acestora.

Precizam ca activitatea membrilor Ordinului, indiferent de pozitia ierarhica, se desfasoara pe baza de voluntariat. Toate fondurile, obtinute din contributii si donatii, sunt destinate exclusiv scopului pentru care au fost colectate, mai putin cheltuielile legate de organizare si de asigurarea logisticii (in cazul in care nu au fost sponsorizate de catre membri si simpatizanti).


 

 

MMXXIV A.D. (CMVI A.T.)

 

 

Capitulul de la Roma al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim, Roma, 2-3 februarie 2024 A.D. (906 A.T.)

 

 

În zilele de 2-3 februarie a avut loc un Capitul al O.S.M.T.H., la Roma. Cu această ocazie Eminența Sa Jacques Charles DUBOS, EMC, a primit însemnele de Mare Maestru al OSMTH și binecuvântarea, în Basilica Santa Maria Maggiore, de la Monseniorul Gino di CIOCCO, Protonotar Apostolic, Capelan General al Ordinului. Ceremonia a avut loc la altarul Salus Populi Romani. Acolo se află icona Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul, icoană la care se închină Sanctitatea Sa Papa Francisc ori de câte ori pleacă de la Vatican.

 

 

 

Sâmbătă seara a avut loc o cină de gală în onoarea Monseniorului Gino di CIOCCO care a împlinit, în data de 3 februarie, vârsta de 80 de ani.

 

 

Delegația României a fost condusă de către Excelența Sa Iuliu STOCKLOSA, EMC, Marele Prior General Magistral al României.

 

 

                   

 

 

Capitulul Convenției de la București, online, 31ianuarie 2024 A.D. (906 A.T.)

 

 

În data de 31 ianuarie 2024 A.D. (906 A.T.) a avut loc un Capitul al Convenției de la București, în format online. Au participat din partea Marilor Priorate fondatoare: E.S. Dejan JEREMIC, EMC, Marele Prior General Magistral al Serbiei, Mare Guvernator al OSMTH, Înalt Reprezentant al Convenției de la București, E.S. Asen ASENOV, EMC, Marele Prior General Magistral al Bulgariei, Mare Inspector General al OSMTH și E.S. Iuliu STOCKLOSA, EMC, Marele Prior General Magistral al României. A fost invitat la lucrări E.S. Dan VASILIU, EMC, Comandor al Cetății Ierusalimului, Marele Prior General Magistral Emerit al României, Mareșal al OSMTH.

Au fost discutate teme curente privind Ordinul, în general, precum și teme regionale. Marii Priori în exercițiu au făcut o informare asupra proiectelor pe care le au în vedere precum și asupra organizării la nivel național și aspecte privind Ceremoniile templiere.

Marii Priori în exercițiu au fost de acord în unanumitate să demareze procedurile de aderare la Convenție a Marelui Priorat al Greciei și al Marelui Priorat al Rusiei.

 

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

18-25 ianuarie 2024 A.D. (906 A.T.)

 

„Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Luca 10:27)

 

PROGRAM BUCUREȘTI

 

Frații și surorile din Marele Priorat General Magistral al României au participat la tot programul de rugăciune organizat la București și în cele mai multe orașe din țară.

 


Arhiva:

2023    2022    2021   2020   2019   2018   2017   2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003 


 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!