Arhiva          Harta site          DONATII


Legaturi catre structurile

administrativ-teritoriale subordonate

 

         

    


Activitatile Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim constau in: Capitule ceremoniale, Capitule administrative, actiuni caritabile, participarea la activitati religioase si la acte activitati corespunzatoare scopului declarat in Statute si Regulamente. Pagina prezinta activitatea Marelui Priorat General Magistral al Romaniei la nivel national. Aceasta se completeaza cu activitatea structurilor teritoriale administrative subordonate: 56 Comanderii, trei Ballivate si Centrul de Excelenta Templiera „Arsenie Boca”. Detalii se pot gasi in rapoartele prezentate la Capitulele Anuale Administrative sau in paginile web ale acestora.

Precizam ca activitatea membrilor Ordinului, indiferent de pozitia ierarhica, se desfasoara pe baza de voluntariat. Toate fondurile, obtinute din contributii si donatii, sunt destinate exclusiv scopului pentru care au fost colectate, mai putin cheltuielile legate de organizare si de asigurarea logisticii (in cazul in care nu au fost sponsorizate de catre membri si simpatizanti).


 

 

MMXXII A.D. (CMIV A.T.)

 

 

Actiuni caritabile ale Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - decembrie 2022 A.D. (904 A.T.)

 

La final de an Marele Priorat General Magistral al Romaniei a continuat traditia actiunilor caritabile catre Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana din Bucuresti si catre Caminul de batrani „Sfanta Maria” administrat de catre surorile romano-catolice din Congregatio Jesu Romania.

 

 

Capitulul MPGMR de Înnobilare și primire în OSMTH, București, 7-8 octombrie 2022 A.D. (904 A.T.)

 

În zilele de 7-8 octombrie 2022 A.D. (904 A.T.) s-au desfășurat, la București, lucrările Capitulului de Înnobilare și primire în Ordinul Templier a unui număr de 10 Postulanți. Evenimentul a marcat împlinirea a 18 ani de la înființarea Marelui Priorat al României, 9 octombrie 2004 A.D..

Ceremonia a avut loc la Biserica Evanghelică C.A. din București. Predica a fost ținută de către Marele Capelan al MPGMR, Eminența Sa Dr. Daniel Zikeli, Mare Ofițer, Episcop Vicar al Bisericii Evanghelice C.A. din România.

Cina de Gală la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

La eveniment a participat Eminența Sa Edmond Louis Gerard WILLERY, EMC, Marele Prior General al Franței, Marele Maestru al OSMTH. Lucrările au fost conduse de către Excelența Sa Dan VASILIU, EMC, Comandor al Cetății Ierusalimului, Marele Prior General Magistral al României, Mareșal al OSMTH.

 

PREDICA

 

                   

 

 

Capitulul Internațional al OSMTH, Diegem, Belgia, 2-4 septembrie 2022 A.D. (904 A.T.)

 

În perioada 2-4 septembrie 2022 A.D. s-au desfășurat lucrăile Capitulului Internațional al OSMTH în Diegem, Belgia. Evenimentul a fost coordonat de către Excelența Sa Bernard MATAGNE, EMC, Marele Prior General al Belgiei. Lucrările templiere și Ceremonia de Înnobilare s-au bucurat de prezența Marelui Maestru al OSMTH, Eminența Sa Louis Edmond Gerard WILLERY, EMC, precum și de cea a Monseniorului Gino DI CIOCCO, Protonotar Apostolic, Marele Capelan General al OSMTH.

Delegația României a fost condusă de către Excelența Sa Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al României, Mareșal al OSMTH.

 

         

 

 

Capitulul MPGMR de Înnobilare și primire în OSMTH, Aiud, 21 mai 2022 A.D. (904 A.T.)

 

În ziua de sâmbătă, 21 mai 2022 A.D. (904 A.T.), la Castel Templul Cavalerilor, Cheile Vălișoarei, Aiud, a avut loc Capitulul de Înnobilare al Marelui Priorat General Magistral al României. Ceremonia de Înnobilare și primire a noilor Cavaleri și Doamne s-a desfășurat la Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail” din Alba-Iulia.

 

Lucrările au fost conduse de către Excelența Sa Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al României, Mareșal al OSMTH.

 

 

 

         

 

 

Capitulul de comemorare „Jacques de Molay”, Paris, 18-20 martie 2022 A.D. (904 A.T.)

 

In perioada 18-20 martie 2022 A.D. (904 A.T.) au avut loc, la Paris, Ceremoniile dedicate comemorării Marelui Maestru Jacques de Molay. Lucrările au fost conduse de catre Eminenta Sa Edmond Louis Gerard WILLERY, EMC, Marele Maestru al OSMTH. A fost prezent Marele Capelan General al OSMTH, Monseniorul Gino di Ciocco.

In ziua de 20 martie s-a desfasurat sedinta Asociatiei Internationale OSMTH. Marele Maestru a prezentat noua componenta a Marelui Magisterium al OSMTH (Capitulul General al Ordinului).

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Florea POSTEUCĂ, EMC, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral al Romaniei, Mare Prior de Onoare al Romaniei. La lucrarile Capitulului General au fost prezenti E.S. Matei MIKO, EMC, Ambasador al OSMTH pentru Ungaria, Mare Prior de Onoare al Romaniei, E.S. Sorin PRELIPCEANU, EMC, Marele Cancelar al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei si E.S. Ludmila PRELIPCEANU, EMC, Marele Secretar al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei.

 

         

 

 

 

Capitulul Anual Administrativ al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei, 7 martie 2022 A.D. (904 A.T.)

 

In data de 7 martie 2022 A.D. (904 A.T.) a avut loc la Bucuresti, in format hibrid (cu prezenta fizica si online), Capitulul Anual Administrativ al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei.

Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

 

         

 

 

1. Centrul de excelență al MPGMR „Arsenie Boca”, Brad

2. Comenderia nr. 1 „Dimitrie Cantemir”, București

3. Comanderia nr. 8 „Sfântul Pantelimon”, Ilfov

4. Comanderia nr. 10 „Sfantul Bernard de Clairvaux”, Cluj-Napoca

5. Comanderia nr. 11 „Sfântul Ioan Evanghelistul”, Baia Mare

6. Comanderia nr. 16 „Johannes Marcus Larmenius” , Bistrita

7. Comanderia nr. 20 „Jacques de Molay”, Timișoara

8. Comanderia nr. 21 „Hermannstadt ”, Sibiu

9. Comanderia nr. 22 „Radu cel Mare”, Pitești

10. Comanderia nr. 30 „Sfântul Mucenic Mina”, Oradea

11. Comanderia nr. 31 „Aradensis”, Arad

12. Comanderia nr. 32 „Matei Corvin” , Petrosani

13. Comanderia nr. 33 „Mihai Viteazul”, Craiova

14. Comanderia nr. 35 „Johannes Honterus ”, Brașov

15. Comanderiei nr. 49 „Terra Sebus”, Sebeş

16. Comanderia nr. 50 „Petru Petrovici de Suraklin”, Lugoj

17. Comanderia nr. 54 „Hugues de Payens”, Reșița

18. Comanderia nr. 56 „Grigorie de Palamas Ortelec”, Zalau

 

Capitulul Conventiei de la Bucuresti, 4 martie 2022 A.D. (904 A.T.)

 

 

În data de 4 martie 2022 A.D. (904 A.T.), începând cu ora 21:30, s-a desfășurat un Capitul informal al Convenției de la București. Lucrările au fost conduse de către E.S. Dejan Jeremic, EMC, Înalt Reprezentant al Convenției de la București, Marele Prior General Magistral al Serbiei. Pe parcursul celor cinci ore de discuții, în format online, s-a analizat stadiul îndeplinirii misiunii Ordinului în condițiile din ultimii ani precum și în cele prezente. Marii Priori ai Serbiei, Bulgariei și României au convenit asupra direcțiilor comune de acțiune. Totodată, Marii Priori ai Serbiei și Bulgariei și-au oferit sprijinul pentru acțiunile umanitare desfășurate de către Marele Priorat General Magistral al României în favoarea refugiaților din Ucraina.

 

Ordin Prioral nr. 1/2022 A.D. (904 A.T.)

    

Dată fiind situația internațională generată de conflictul dintre Federația Rusă și Ucraina se emite următorul

 

ORDIN PRIORAL

Se constituie Comandamentul Operațiunilor de Sprijin pentru Refugiați al MPGMR - OSMTH. Se numește Comandant al Operațiunilor E.S. Iuliu STOCKLOSA, EMC, Locțiitor al Marelui Prior General Magistral al României. Comandamentul Operațional este constituit din toți Comandanții structurilor administrativ-teritoriale subordonate MPGMR (Ballivate și Comanderii). Comandamentul își începe activitatea odată cu emiterea prezentului Ordin Prioral.

București, 27 februarie 2022 A.D. (904 A.T.)

E.S. Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al României

NNDNNSNTDG!

 

 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor

18-25 ianuarie 2022 A.D. (904 A.T.)

 

         

 

Biserica Romano-Catolica

Biserica Reformata, Calvineum

Biserica Ortodoxa Armeana

Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana

Biserica Greco-Catolica

Biserica Luterana Maghiara

Biserica Ortodoxa Romana

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!