Harta site           DONATII


 

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH), Ordin eminamente crestin, este unicul mostenitor si continuator legitim al spiritului si al traditiilor Ordinului Templier medieval (Pauperes Commilitiones Christi Templique Solomonici), infiintat in 1118 la Ierusalim.

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim primeste in randurile sale practicanti ai religiei crestine, barbati si femei, de confesiune catolica, ortodoxa si protestanta. Membrii Ordinului, Sergenti, Scutieri si Cavaleri, se pregatesc in Capitulele Comanderiilor pentru a practica Liturghia de dupa Liturghie sau, astfel spus, Apostolatul Laic.

Misiunea principala a Ordinului a fost, este si va fi: apararea religiei crestine, a Sfintei Biserici si a Pamantului Sfant precum si a face cunoscute si a raspandi pe tot pamantul invataturile Domnului nostru Iisus Hristos. Armele noastre de astazi sunt: Cuvantul si Fapta.

Mai multe detalii in pagina „Ordinul azi”    

Primii Cavaleri romani au fost investiti si innobilati la Paris in primavara anului 2003 A.D. in jurisdictia Marelui Priorat al Frantei. In septembrie 2003 a fost infiintat Marele Ballivat al Romaniei sub jurisdictia Marelui Priorat al Frantei. In Romania existau deja patru Comanderii. Marele Priorat al Romaniei a fost fondat in anul 2004 A.D. (886 A.T.) sub autoritatea Altetei Sale Eminentissim Mare Maestru si Principe Regent al O.S.M.T.H. Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes (1929 - 2018). In septembrie 2006, Marele Maestru a ridicat Marele Priorat la rangul de Mare Priorat Magistral. In iunie 2008, Marele Maestru a ridicat Marele Priorat la rangul de Mare Priorat General Magistral. SAE Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes a trecut in Imparatia Cerurilor in anul 2018 A.D..

Eminenta Sa Cav. Mare Cruce Gerard Edmond Louis WILLERY, Marele Maestru Ales al O.S.M.T.H..

 

Capitulul mondial al O.S.M.T.H. pentru alegerea Marelui Maestru al Ordinului Templier s-a desfasurat la Paris in data de 24 noiembrie 2018 A.D. (900 A.T.).

Eminenta Sa Cav. Mare Cruce Gerard Edmond Louis WILLERY ocupa si demnitatea de Mare Prior General al Frantei. Ceremonia de investire in aceasta demnitate a avut loc la Bucuresti cu ocazia Capitulului International al OSMTH din 8-10 septembrie 2006 A.D. (888 A.T.) de catre Marele Maestru si Principe Regent Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes.

 

Excelenta Sa Cav. Mare Cruce Dan VASILIU, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

În perioada 2003-2004 E.S. Dan VASILIU - EMC a ocupat functia de Mare Cancelar al Ballivatului Romaniei. În iulie 2004 a primit numirea de Mare Prior al Romaniei din partea Altetei Sale Eminentissim Mare Maestru si Principe Regent al O.S.M.T.H. Dom Fernando Pinto Perreira de Sousa Fontes. A fost reconfirmat in functie, in anul 2019, de catre actualul Mare Maestru al O.S.M.T.H..

                             

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI nu este o organizatie masonica sau paramasonica si nu are parteneriate sau concordate cu masoneria, organisme subordonate acesteia sau cu alte entitati care promoveaza teme esoterice, magia, idolatria sau alte „filosofii” contrare invataturilor crestine. El se raporteaza doar propriilor principii enuntate in Statute si Regulamente si isi extrage esenta din traditiile crestine, cavaleresti.

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!