Harta site           DONATII


 

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH), Ordin eminamente crestin, este unicul mostenitor si continuator legitim al spiritului si al traditiilor Ordinului Templier medieval (Pauperes Commilitiones Christi Templique Solomonici), infiintat in 1118 la Ierusalim.

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim primeste in randurile sale practicanti ai religiei crestine, barbati si femei, de confesiune catolica, ortodoxa si protestanta. Membrii Ordinului, Sergenti, Scutieri si Cavaleri, se pregatesc in Capitulele Comanderiilor pentru a practica Liturghia de dupa Liturghie sau, astfel spus, Apostolatul Laic.

Misiunea principala a Ordinului a fost, este si va fi: apararea religiei crestine, a Sfintei Biserici si a Pamantului Sfant precum si a face cunoscute si a raspandi pe tot pamantul invataturile Domnului nostru Iisus Hristos. Armele noastre de astazi sunt: Cuvantul si Fapta.

Mai multe detalii in pagina „Ordinul azi”    

Primii Cavaleri romani au fost investiti si innobilati la Paris in primavara anului 2003 A.D. in jurisdictia Marelui Priorat al Frantei. In septembrie 2003 a fost infiintat Marele Ballivat al Romaniei sub jurisdictia Marelui Priorat al Frantei. In Romania existau deja patru Comanderii. Marele Priorat al Romaniei a fost fondat in anul 2004 A.D. (886 A.T.) sub autoritatea Altetei Sale Eminentissim Mare Maestru si Principe Regent al O.S.M.T.H. Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes (1929 - 2018). In septembrie 2006, Marele Maestru a ridicat Marele Priorat la rangul de Mare Magistral. In iunie 2008, Marele Maestru a ridicat Marele Priorat la rangul de Mare Priorat General Magistral. Ordinul a fost condus în România, între anii 2004 - 2023 de către E.S. Dan VASILIU, EMC, Comandor al Cetății Ierusalimului, Marele Prior General Magistral al României, Mareșal al OSMTH. Odată cu retragerea din această demnitate, la Capitulul International al OSMTH de la Bucuresti, 1-3 septembrie 2023 A.D. (905 A.T.), E.S. Dan VASILIU, EMC, a fost numit Mare Prior General Magistral Emerit al României.

 

Eminenta Sa Cav. Mare Cruce Jacques DUBOS, Marele Maestru al O.S.M.T.H.

 

Capitulul mondial al O.S.M.T.H. pentru alegerea Marelui Maestru al Ordinului  Templier s-a desfasurat la Paris in data de 28 octombrie 2023 A.D. A.D. (905 A.T.).

Eminenta Sa Cav. Mare Cruce Jacques DUBOS, Marele Prior General al Elveției, a fost ales cel de-al 53-lea Mare Maestru al Ordinului.

 

 

 

Excelenta Sa Cav. Mare Cruce Iuliu STOCKLOSA, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

Cu ocazia Capitulului International al OSMTH de la Bucuresti, 1-3 septembrie 2023 A.D. (905 A.T.), a fost investit în functia de Mare Prior General Magistral al Româiei E.S. Iuliu STOCKLOSA, EMC, de către E.S. Walter GROENEWEGEN, EMC, Marele Maestru ad interim al OSMTH.

                             

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI (OSMTH) nu este o organizatie masonica sau paramasonica si nu are parteneriate sau concordate cu masoneria, organisme subordonate acesteia sau cu alte entitati care promoveaza teme esoterice, magia, idolatria sau alte „filosofii” contrare invataturilor crestine. El se raporteaza doar propriilor principii enuntate in Statute si Regulamente si isi extrage esenta din traditiile crestine, cavaleresti.

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!