Referate Pagini crestine Pagini de istorie Organizare
Legitimitatea Ordinului modern. Carta Transmissionis
În ciuda pretențiilor unor istorici marcanți, care își întemeiază teoriile pe mesajul transmis de catre servitorii regelui Frantei in perioada supliciului, 1307-1314, Ordinul Cavalerilor Templieri NU a încetat să existe. Pur și simplu este vorba de ceea ce noi numim astazi încheierea primului capitol din existența Ordinului cuprinsă între anii 1118, anul infiintarii, si 1314, momentul executiei Marelui Maestru Jacques de Molay. Simțind că i se apropie sfarsitul acesta a transmis verbal demnitatea de Mare Maestru celui care era numărul doi în Ordin, adică adjunctului său, Cavalerul Johannes Marcus Larmenius. Acesta a condus Ordinul până în 1324 când, în luna februarie, a redactat Carta Transmissionis prin care a predat demnitatea detinuta fratelui Franciscus Theobaldus, Prior al Alexandriei (Egipt).
Marii Maestri ai Ordinului Ordo Pauperum Commilitum Christi et Templi Solomonis (OPCCTS), Ordinul Templier, a fost infiintat la Ierusalim in anul 1118 A.D.. Initial, Ordinul a fost format din calugari-soldati si avea misiunea de a apara Pamantul Sfant si pelerinii care veneau pe aceste meleaguri spre inchinare si rugaciune. Primul sau Mare Mestru a fost Hugues de Payns. Ordinul a continuat sa existe neintrerupt pana in zilele noastre. Istoria Ordinului poate fi impartita in patru perioade: OPCCTS (1118-1314), perioada de anonimat (1314-1705), iesirea Ordinului din anonimat (1705-1850) si Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH).
Processus contra templarios
Lucrarea a apărut la 25 octombrie 2007 A.D. sub îngrijirea Editurii Scrinium, în coordonarea Arhivelor Secrete ale Vaticanului. Tirajul a fost de 800 de exemplare dintre care unul a fost daruit Sanctitatii Sale Papa iar celelalte au fost comercializate. Marele Priorat General Magistral al României deține exemplarul cu numărul 237 prin bunăvoința E.S. Ludmila Prelipceanu, DGCTJ și E.S. Sorin Ștefan Prelipceanu, KGCTJ. Pentru studiul individual puteți consulta documentul aici:
Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam! |