Ordinem

 

„Nici un lucru natural [...] nu poate fi fara ordine, caci natura este cauza ordonarii. Vedem ca natura, in lucrarile ei, purcede in mod ordonat de la un lucru la altul, asadar, ceea ce nu are nici o ordine, nu este potrivit naturii si nici nu poate fi luat drept principiu”

(Toma de Aquino, In VIII, Physicorum, lrct. 3, nr. 3)

 

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim are o structura autocrata. Este condus de catre Marele Maestru, ales pe viata, asistat de catre demnitarii Marelui Magisterium, numiti de catre Marele Maestru.

Pe un teritoriu national poate functiona doar un singur Mare Priorat condus de catre un Mare Prior numit pe viata de catre Marele Maestru. Marele Prior are in subordine Marele Consiliu, Comandantii de Comanderii si Comandantii structurilor regionale. Marele Consiliu si Comandantii sunt numiti pe viata de catre Marele Prior.

Intr-o localitate, jurisdictie, poate functiona doar o Comanderie subordonata. In functie de numarul Comanderiilor active si de activitatea acestora, pentru o zona geografica sau istorica, Marele Prior poate numi Ballivi sau Priori Regionali cu rol de coordonare a activitatii.

Admiterea in Ordin   

 

Tinuta, sistemul de distinctii 

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!