Admiterea in Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH) se face, in principiu, pe baza de invitatie. Cavalerul sau Doamna care a facut invitatia va avea calitatea de MENTOR al postulantului. In cazul in care un bun crestin isi doreste sa slujeasca comandamentelor Ordinului, fara a cunoaste un membru al OSMTH caruia sa-i impartaseasca aceasta aspiratie, poate trimite o solicitare pe adresa: mpr@osmth.ro.

Inainte de a primi invitatia postulantul va fi programat pentru un interviu in fata Comandantului Comanderiei, a altor Cavaleri si Doamne, a unor membrii ai Marelui Consiliu sau a Marelui Prior.

Prima conditie pentru admiterea in Ordin este ca postulantul sa fie un bun crestin de confesiune catolica, ortodoxa sau protestanta si sa aiba 21 de ani impliniti. In mod exceptional pot fi primiti in Ordin si tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 21 de ani, in acest caz ei putand avansa doar pana la gradul de Scutier.

A doua conditie este aceea de a cunoaste istoria Ordinului, scopurile si principiile dupa care se ghideaza si sa-si doreasca sincer sa-si dedice timpul, pe totata durata vietii pe pamant, lucrarii templiere. Calitatea de a fi templier nu este una onorifica. Implica devotament, efort sustinut si sarguinta in practicarea virtutilor crestine si cavaleresti. Credinta, nadejdea si iubirea aproapelui sunt cerinte obligatorii pentru fiecare templier.

A treia conditie este aceea de a cunoaste indatoririle ce-i vor reveni din momentul Investirii si Innobilarii de a accepta de bunavoie si neconditionat Legamantul si de a respecta intocmai Regulile si Regulamentele precum si ierarhia in Ordin.

Postulantul trebuie sa aiba capacitatea de a-si achita contributiile anuale fata de Ordin, contributiile pentru grade si eventualele donatii in scop caritabil, fara a afecta in vreun fel calitatea vietii personale sau a familiei sale.

Primirea in Ordin se face in gradul de Sergent, urmeaza avansarea la gradul de Scutier dupa care Innobilarea si Investirea in grad de Cavaler/ Doamna a Templului.

La primirea in Ordin postulantul va completa toate datele din formularul de inscriere (tiparit color) si va prezenta doua fotografii color (tip buletin). Formularul va fi contrasemnat de catre Mentor. Odata cu acest document postulantul va completa Acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Documentele se depun la secretariatul Marelui Priorat.

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!