ARCHIVUM MMXVIII A.D. (CM A.T.)

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Popesti Leordeni, decembrie 2018 A.D. (900 A.T.)

A fost efectuata o donatie catre Caminul de Batrani „Sfanta Maria” din Popesti Leordeni. Caminul este un centru socio-medical pentru varstnici, oferind servicii in sistem rezidential pentru 40 de persoane. Asezamantul este administrat de catre surorile din Congregatio Jesu Romania.

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, decembrie 2018 A.D. (900 A.T.)

A fost efectuata o donatie catre Biserica Lutherana din Bucuresti. Sumele sunt destinate a veni in sprijinul enoriasilor in varsta si cu venituri mici cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului.

 

Capitulul Mondial de Alegere a Marelui Maestru al OSMTH - Paris, 24 noiembrie 2018 A.D. (900 A.T.)

In dimineata zilei de 24 noiembrie 2018 A.D., inaintea Capitulului de Alegeri, au fost oficiate slujbe de pomenire in memoria E.S. Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes.

Cu majoritate calificata Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Gerard Edmond Louis Willery, Marele Prior General al Frantei, a fost ales cel de-al 52-lea Mare Maestru al O.S.M.T.H.. La evenimente a participat E.S. Dom Ricardo de Sousa Fontes, Marele Cancelar al OSMTH, fiul fostului Mare Maestru.

E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu a exercitat doua voturi, unul in munele Marelui Priorat General Magistral al Romaniei si unul in calitate de  reprezentant al Marelui Priorat al Republicii Moldova.

Ceremonia de investire a fost condusa de catre Capelanul General al Ordinului, Monseniorul Gino DI CIOCCO, protonotar apostolic. Ceremonia a avut loc in sala Senatului, in salonul in care, la 25 noiembrie 1804 A.D., Marele Maestru Bernard Fabre Palaprat a proclamat reformarea Ordinul.

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Dan Vasiliu, Marele Prior General al Romaniei.

 

Hramul Catedralei Arhiepiscopale Armene Sfintii Mihail si Gavriil din Bucuresti - Bucuresti, 12 noiembrie 2018 A.D. (900 A.T.)

Sfanta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata de P.S. Episcop Datev Hagopian, Intaistatatorul Bisericii Armene din Romania. A urmat Slujba de parastas in care au fost pomeniti Vasken I Balgian, al 130-lea Patriarh si Catolicos al tuturor armenilor, nascut la 20 septembrie 1908 in Bucuresti, precum si toti binefacatorii, ctitorii si slujitorii acestei catedrale. Lafinal a urmat o depunere de coroane de flori.

Evenimente dedicate celei de-a 110 aniversari a S.S. Patriarh si Catolicos al tuturor Armenilor Vasken I prilejuit organizarea unei expozitii, cuprinzand ziare, reviste, fotografii din Arhiva Eparhiei Armene, un recital muzical si lansarea cartii "Viata si activitatea, moartea si funerariile S.S.Patriarh al Tuturor Armenilor Vasken I”.

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Dan Vasiliu, Marele Prior General al Romaniei.

 

Concert aniversar „900 de ani de la infiintarea Ordinului” - Aba Iulia, 10 noiembrie 2018 A.D. (900 A.T.)

In data de 10 noiembrie 2018 A.D. (900 A.T.), in Catedrala romano-catolica din Alba-Iulia a avut loc un concert aniversar „900 de ani de la infiintarea Ordinului”. A interpretat Corala Armonia din Baia Mare sub egida Marelui Priorat General MAgistral al Romaniei al OSMTH.


 

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Arad, 27 octombrie 2018 A.D. (900 A.T.)

In data de 28 octombrie 2018 A.D. (900 A.T.) s-a desfasurat Ceremonia de Innobilare si de primire de noi Cavaleri si Doamne a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. Evenimentul a avut loc la Biserica Lutherana din Arad (Biserica Rosie). Ceremonia a fost condusa de catre E.S. Dan VASILIU - EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

         

 

Capitulul Internațional anual OSMTH - Geneva, 7-8 septembrie 2018 A.D. (900 A.T.)

In zilele de 7-8 septembrie 2018 A.D. (900A.T.), in Elvetia, la Geneva, s-au desfasurat lucrarile Capitulului International al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. Ceremonia de Investire si Innobilare  a fost precedata de Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale. Romania, ca membru permanent, a fost reprezentata de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

Apel al Conventiei de la Bucuresti catre Marii Priori ai OSMTH - 16 iulie 2018 A.D. (900 A.T.)

Apelul a fost adresat catre Priorii si Marii Priori ai OSMTH in perioada premergatoare Capitulului Mondial de Alegere al noului Mare Maestru.

[RO]         [FR]         [EN]

 

Capitulul extins al Marelui Consiliu al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Campulung Muscel, 07 iulie 2018 A.D. (900 A.T.)

In data de 7 iulie 2018 A.D. (900 A.T.) s-a desfasurat, la Campulung Muscel, Capitulul extins al Marelui Consiliu al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Dan Vasiliu - KGCTJ, Marele Prior General Magistral al Romaniei (OSMTH). Capitulul a avut loc in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Campulung Muscel.

         

 

Decernarea catre Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim a Premiului Comunitatii Evanghelice - Bucuresti, 10 iunie 2018 A.D. (900 A.T.)

In data de 10 iunie 2018 A.D. (900 A.T.) a avut loc Serviciu Divin la Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana (Biserica Lutherana) din Bucuresti. Ceremonia, programata initial pentru data de 3 iunie a fost reprogramata pentru aceasta data. Cu aceasta ocazie a fost decernat Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim, in an aniversar, Premiul Comunitatii Evanghelice pentru anul 2018 A.D.. Distinctia a fost inmanata catre E.S. Dan Vasiliu - KGCTJ, Marele Prior General Magistral al Romaniei (OSMTH).

         

 

Capitulul Comitetului Director al Asociatiei Internaționale Templiere - Leuven, 2 iunie 2018 A.D. (900 A.T.)

In data de 2 iunie 2018 A.D. (900 A.T.) a avut loc, la Leuven, in Belgia, Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat al Belgiei. Cu aceasta ocazie s-a tinul un Capitul al Comitetului Director al Asociatiei Internaționale Templiere avand ca unic punct pe ordinea de zi organizarea alegerilor pentru demnitatea de Mare Maestru al OSMTH. Pentru perioada de interimat s-au stabilit:

1. Reprezentarea Ordinului, in raport cu toate autoritatile, va fi asigurata de catre E.S. Gerard Willery - KGCTJ, Marele Prior General al Frantei si Presedinte in exercitiu al Asociatiei.

2. Comitetul Director va asigura conducerea Ordinului pana la alegerea Marelui Maestru si constituirea Marelui Magisterium al OSMTH.

3. Se vor elibera diplome provizorii pentru Cavaleri si Doamne (inclusiv grade), pe toata perioada tranzitiei, de catre Prioratele Nationale. Acestea vor fi validate ulterior si vor fi eliberate diplomele definitive.

4. Conform Regulamentelor Ordinului Marele Maestru va fi ales/recunoscut in termen de 301 zile de la decesul ultimului Mare Maestru, SAE Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes. Ulterior vor fi numiti membri Marelui Magisterium.

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Dan Vasiliu, Marele Prior General al Romaniei.
 

 

Marele Maestru, SAE Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes, s-a stins din viata la varsta de 89 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze la loc cuvenit, in Biserica Triumfatoare. Dom Fernando a condus Ordinul timp de 58 de ani.

 

IN MEMORIAM
S.A.E. Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes
(1929 - 2018)

 

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Petrosani, 05 mai 2018 A.D. (900 A.T.)

In data de 05 mai 2018 A.D. (900 A.T.) s-a desfasurat, la Petrosani, Ceremonia de Innobilare si primire in Ordin a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

        

 

Ceremonie dedicata a 900 de ani de la infiintarea Ordinului - Paris, 9-11 martie  2018 A.D. (900 A.T.)

In zilele de 9-11 martie 2019 (900 A.T.) s-a desfasurat. la Paris, Capitulul de Aniversare a 900 de ani de la infiintarea Ordinului, in 1118, la Paris. Ceremoniile au fost organizate de catre Marele Priorat General al Frantei.

Cu ocazia acestui eveniment a avut loc si Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale. Romania, ca membru permanent, a fost reprezentata de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

         

 

Capitulul National Administrativ al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei, Protectorat pentru Ungaria si Republica Centrafricana - Bucuresti, 2018 A.D. (900 A.T.)

Lucrarile s-au desfasurat online pentru a oferi posibilitatea membrilor Marelui Priorat General Magistral al Romaniei sa participe in numar cat mai mare la Ceremoniile prilejuite de sarbatorirea a 900 de ani de la infiintarea Ordinului

Comanderia nr. 22 „Radu cel Mare” - Pitesti

Comanderia nr. 31 „Aradensis” - Arad

Comanderia nr. 46 „Sfantul Aegidius” - Aiud

 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - Bucuresti, 18-25 ianuarie 2018 A.D. (900 A.T.)

                    

 

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!