ARCHIVUM MMXVII A.D. (DCCCXCIX A.T.)

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Popesti Leordeni, decembrie 2017 A.D. (899 A.T)

A fost efectuata o donatie catre Caminul de Batrani „Sfanta Maria” din Popesti Leordeni. Caminul este un centru socio-medical pentru varstnici, oferind servicii in sistem rezidential pentru 40 de persoane. Asezamantul este administrat de catre surorile din Congregatio Jesu Romania.

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, decembrie 2017 A.D. (899 A.T)

A fost efectuata o donatie catre Biserica Lutherana din Bucuresti. Sumele sunt destinate a veni in sprijinul enoriasilor in varsta si cu venituri mici cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului.

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, 24 noiembrie 2017 (899 A.T.)

In data de 24 noiembrie 2017 A.d. (899 A.T.) s-a desfasurat, la Bucuresti, la Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana (Lutherana), Ceremonia de Innobilare a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei.

Ceremonia a fost condusa de catre E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

    

 

Protocol cu Asociata Militarilor Participanti in Teatrele de Operatii (AMPTO) - Bucuresti, 9 noiembrie 2017 A.D. (899 A.T.)

In data de 9 noiembrie 2017 A.D. (899 A.T.), la sediul MPGMR din Bucuresti, a fost semnat Protocolul dintre Marele Priorat General Magistral al Romaniei si Asociata Militarilor Participanti in Teatrele de Operatii (AMPTO). Obiectul Protocolului prevede promovarea reciproca precum si dezvoltarea unor Programe/Campanii si activitati cu implicatii puternice la nivel social.

 

Capitulul International al OSMTH - Sofia, 3-5 noiembrie 2017 A.D. (899 A.T.)

In zilele de 3-5 noiembrie 2017 A.D. (899 A.T.) s-a desfasurat, la Sofia, Capitulul International al OSMTH. Ceremonia de Innobilare a fost condusa de E.S. Cav. Mare Cruce Asen Asenov, Marele Prior Magistral al Bulgariei.

Ceremonia de Investire si Innobilare  a fost precedata de Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale. Romania, ca membru permanent, a fost reprezentata de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

Jubileul implinirii a 500 ani de la inceputul Reformei Protestante - Bucuresti, 31 octombrie 2017 A.D. (899 A.T)

Marti, 31 octombrie 2017 A.D., incepand cu ora 17.30, la Biserica Lutherana din Bucuresti, a avut loc evenimentul prilejuit de Jubileul implinirii a 500 ani de la inceputul Reformei Protestante. 

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

Comemorarea supliciului Marelui Maestru Jacques de Molay - Paris, 17-19 martie 2017 A.D. (899 A.T.)

In zilele de 17-19 martie 2017 A.D. (899 A.T.), la Paris, au avut loc Ceremoniile in care au fost comemorati 703 ani de la moartea Marelui Maestru Jacques de Molay. Cu aceasta ocazie a avut loc si Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale.

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Sandu Cuturela, Comandantul Comanderiei nr. 1 „Dimitrie Cantemir” - Bucuresti.

 

Capitulul National Anual al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, 11 martie 2017 A.D. (899 A.T.)

In data de 11 martie 2017 A.D. (899 A.T.) s-au desfasurat, la Bucresti, lucrarile Capitulul National Anual al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei al OSMTH. Lucrarile au fost conduse de catre  E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

Raport al Marelui Prior

Comanderia nr. 14 „Sfintii Ap. Petru si Pavel” - Sighisoara

Comanderia nr. 22 „Radu cel Mare” - Pitesti

Comanderia nr. 30 „Sf. Mucenic Mina” - Oradea

Comanderia nr. 31 „Aradensis” - Arad

Comanderia nr. 35 „Johannes Honterus” - Brasov

 

                   

 

500 de ani de la Reforma Lutherana - Bucuresti, 26 februarie 2017 A.D. (899 A.T.)

Duminica, 26.02.2017, la ora 10, la Biserica Reformata Calvineum a fost organizat un moment festiv din seria evenimentelor ce marcheaza anul jubiliar: "500 de ani de la Reforma Lutherana".

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

Capitulul de Înnobilare al Marelui Priorat General Magistral al României - Hunedoara, 25 februarie 2017 A.D. (899 A.T.)

In data de 25 februarie 2017 A.D. (899 A.T.), la Hunedoara, s-a dsfasurat Capitulul de Înnobilare al Marelui Priorat General Magistral al României. Ceremonia a fost condusa de catre  E.S. Cavaler Mare Cruce Florea Posteuca, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral al Romaniei.


 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - Bucuresti, 18-25 ianuarie 2017 A.D. (899 A.T.)

Scrisoarea E.S. dr. Daniel Zikeli, Episcop-Vicar, Mare Capelan al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei

 

                    

 

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!