ARCHIVUM MMIV A.D. (DCCCLXXXVI A.T.)

 

Actiune caritabila - Biserica Lutherana - Bucuresti, decembrie 2004 A.D. (886 A.T.)

Marele Priorat al Romaniei a organizat, impreuna cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti, o frumoasa festivitate pentru 250 de batrani din parohie urmata de impartirea unor daruri.

 

Actiune caritabila - Parohia greco-catolica Adormirea Maicii Domnului - Bucuresti, decembrie 2004 A.D. (886 A.T.)

Marele Priorat al Romaniei avut onoarea sa organizeze, in colaborare cu Uniunea Nationala a Veteranilor de Razboi din Romania, o actiune in sprijinul a 50 de veterani si vaduve de razboi din Bucuresti. Actiunea a debutat cu o scurta prezentare a scopurilor OSMTH. A urmat inmanarea unor diplome onorifice si a unor ajutoare materiale pentru cei in onoarea carora a fost organizat evenimentul. In continuare au fost ascultate un grupaj de colinde oferit de un grup de studenti de la Facultatea de Teologie din Bucuresti iar in final a fost organizata o masa crestineasca de post pentru toti participantii. Evenimentul a avut loc la Casa Centrala a Armatei din Bucuresti.

 

Capitulul Marelui Priorat al Greciei cu participare internationala - Atena, 10-12 decembrie 2004 A.D. (886 A.T.)

In perioada 10-12 decembrie 2004 A.D. (886 A.T.), la Atena, delegatia Marelui Priorat al Romaniei, condusa de Excelenta Sa Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu - Marele Prior al Romaniei, a participat la Capitulul International al Marelui Priorat al Greciei.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Altetei Sale Eminent Mare Maestru si Principe Regent al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim Dom Fernando Pinto de Sousa Fontes. Au participat delegatii ale Marelui Priorat al Frantei, Marelui Priorat al Germaniei, Marelui Priorat al Spaniei, Marelui Priorat al Portugaliei, Marelui Priorat al Angliei, Marelui Priorat al Poloniei, Marelui Priorat al Italiei precum si al Prioratului de Wales. Cu ocazia ceremoniei de Investire si Innobilare au fost primiti si un numar de 17 Postulanti din Bulgaria, tara in care se va constitui cat de curand Marele Priorat al Bulgariei.

Au avut loc primele discutii privind constituirea unei asociatii internationale. A fost emis un comunicat comun semnat de reprezentantii Marilor Priorate ale Angliei, Frantei, Italiei, Greciei si Romaniei precum si ai Prioratului de Wales.

Nobilul Cavaler Comandor Domenico Guzzonato a primit din partea Marelui Maestru diploma si investirea in functia de Legat Magistral pentru Romania precum si gradul de Cavaler Mare Ofiter. Excelenta Sa  Dan Vasiliu - GCTJ, Marele Prior al Romaniei, a primit, din partea Altetei Sale Eminent Mare Maestru si Principe Regent al OSMTH, distinctia comemorativa a Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. A fost singura distinctie decernata de Marele Maestru cu ocazia acestui eveniment.

         

 

Actiune caritabila - Parohia greco-catolica Adormirea Maicii Domnului - Bucuresti, noiembrie 2004 A.D. (886 A.T.)

Sub coordonarea Marelui Priorat al Romaniei in jur de 100 de enoriasi cu venituri precare din Parohia Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti apartinand de Biserica Romana Unita cu Roma - Greco Catolica, au fost vaccinati gratuit cu vaccin antigripal.

 

Actiune caritabila - Manastirea Sf. Pantelimon - noiembrie 2004 A.D. (886 A.T.)

Manastirile sunt adesea locul unde napastuiti de soarta isi cauta alinarea sub obladuirea calugarilor care le slujesc. O donatie din partea noastra a rezolvat macar partial unele din nevoile Manastirii Sfantul Pantelimon din Silistea-Gumesti apartinand de Episcopia Alexandriei si Teleormanului a Bisericii Ortodoxe Romane.

 

Actiune caritabila - Scorteni, Prahova - noiembrie 2004 A.D. (886 A.T.)

Pentru nevoile comunitatii crestine din comuna Scorteni - Prahova, Marele Priorat al Romaniei si-a adus o umila contributie printr-o donatie catre Parohia Bordenii Mici apartinand de Biserica Ortodoxa Romana.

 

Actiune caritabila - Biserica Lutherana - octombrie,  2004 A.D. (886 A.T.)

Dupa un ragaz care ne-a dat posibilitatea organizarii activitatii Marelui Priorat al Romaniei, Ordinul nostru a reinceput cu bucurie sa-si manifeste vocatia caritabila. Cu dragoste crestineasca ne-am aplecat catre enoriasii Bisericii Lutherane C.A. din Bucuresti, care a avut amabilitatea de a gazdui evenimentul international al consacrarii Marelui Priorat al Romaniei. In acest sens, am contribuit cu o donatie substantiala catre aceasta biserica, donatie care a constituit un sprijin pentru nevoile acestei comunitati crestine.


 

Constituirea Marelui Priorat al Romaniei - Bucuresti, 9 octombrie 2004 A.D. (886 A.T.)

 In data de 9 Octombrie 2004 A.D. (886 A.T.), la Bucuresti, la Biserica Lutherana C.A., a fost oficiata ceremonia de investire a Marelui Priorat al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. Ceremonia s-a bucurat de prezenta reprezentantilor Bisericii Lutherane C.A., Bisericii Romano-Catolice si Bisericii Greco Catolice care au binecuvantat lucrarea inceputa de noi in Romania.

 Au fost prezenti S.A.E. Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes, Marele Maestru si Principe Regent al OSMTH, precum si de delegati si Mari Priori din Portugalia, Grecia, Italia, Germania si Franta. Numerosi invitati, personalitati romane, precum un public format din apropiati ai membrilor Ordinului si enoriasi ai Bisericii Lutherane C.A. din Bucuresti, ne-au onorat cu prezenta lor. In cinstea evenimentului a avut loc o ceremonie de avansare a doi tineri de 19 ani in gradul de Scutier. A urmat Innobilarea si primirea noilor Cavaleri si Doamne in Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim.

La Dineul de Gala au fost inmanate Diplome de Onoare pentru invitati. Marele Maestru si Principe Regent, Don Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes, a primit, din partea Marelui Priorat al Romaniei, Titlul "Ad Honorem at Gloriam".

Cu ocazia evenimentului Excelenta Sa Dan Vasiliu, Marele Prior al Romaniei, a fost investit cu gradul de Cavaler Mare Cruce al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim.  

                        
 

Capitulul Marelui Priorat al Germaniei - Tholey, 3-5 septembrie 2004 A.D. (886 A.T.)

Delegatia Romaniei a avut onoarea sa participe la Capitulul Marelui Priorat al Germaniei desfasurat in orasul Tholey - Germania, 3-5 septembrie 2004 A.D. (886 A.T.). Programul intalnirii a avut ca punct principal investirea Fr. Manfred F. Biewer in functia de Mare Prior al Germaniei si inobilarea a 7 frati cu calitatea de Cavaler al O.S.M.T.H.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Altetei Sale Eminent Mare Maestru si Principe Regent al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim Don Fernando Pinto de Sousa Fontes, a Excelentei Sale Donna Maria Da Gloria Fontes - Mare Prior al Portugaliei, Excelenta Sa Roula Rogan - Mare Prior al Greciei, Excelenta Sa Legatul Magistral al Italiei, precum si o delegatie din partea Marelui Priorat al Frantei.

Delegatia Romaniei a fost condusa de Excelenta Sa Cav. Comandor Dan Vasiliu - Marele Prior Numit al Romaniei.

        

 

Capitulul Ballivatului Romaniei - Bucuresti, 01 Mai 2004 A.D. (886 A.T.)

 In data de 01 mai 2004 A.D. (886 A.T.), la Sala Palatului din Bucuresti, a avut loc al doilea Capitul National al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim din Romania. La aceasta intalnire am fost onorati cu prezenta de nobilul nostru frate Comandor Dominique Paupy, Baliv ad interim pentru Romania, precum si de fratele Comandor Domenico Guzzonato, Ambasador al Ordinului pentru Europa de Est.

Ordinea de zi a cuprins:

1. Ceremonia de Investire si Innobilare a noua noi Cavaleri.

2. Informari asupra evolutiei Ordinului in Romania.

 

 

Numirea Marelui Prior al Romaniei - Porto, 19 iulie 2004 A.D. (886 A.T.)

In data de 19 iulie 2004 A.D. (886 A.T.), la Porto, Marele Maestru al OSMTH, S.A.E. Dom Fernando Pinto de Sousa Fontes, a emis documentul de numire a Nobilulului Cav. Comandor Dan Vasiliu in functia de Mare Prior al Romaniei. Decizia a fost luata in urma analizei documentelor care prezentau activitatea Ballivatului Romaniei si evolutia Ordinului in tara noastra.

 

Actiune caritabila Parohia Doina - Rauseni, mai 2004 A.D. (886 A.T.)

Convinsi fiind ca proiectele de amploare, intens mediatizate, atrag suficient de multi sponsori, Ordinul nostru a considerat mai apropiat de principiile sale, sa sprijine o mica comunitate crestina la realizarea nazuintelor membrilor ei. Astfel, a fost aleasa Parohia Doina din comuna Rauseni judetul Botosani. Biserica apartine Protopopiatului Iasi - Mitropolia Moldovei si Bucovinei, iar enoriasii practica religia crestin - ortodoxa.

 

Sprijin financiar pentru sustinerea Concursului international pe meserii, specializari, discipline scolare editia 2004 - aprilie 2004 A.D. (886 A.T.)

Ordinul nostru nu are numai misiunea de a apara pe cei fara ajutor. Pentru a ajuta la formarea unei societati armonioase O.S.M.T.H. se implica in actiuni de promovare a invatamantului precum si de dezvoltare si cultivare a ideilor si deprinderilor practice ale tinerilor. In acest spirit, O.S.M.T.H. - Romania a devenit unul dintre principalii sponsori ai „Concursului international pe meserii, specializari, discipline scolare editia 2004” organizat de Grupul Scolar de Arte si Meserii - Spiru Haret.

 

Actiune caritabila, Moreni, jud. Dambovita - martie 2004 A.D. (886 A.T.)

OSMTH - Romania prin asociatia Magnus Prioratus Romaniae a sponsorizat asociatia „Sanse Egale Pentru Toti” din municipiul Moreni, judetul Dambovita in vederea punerii in practica a unor programe proprii.

 

Comemorarea a 690 de ani de la arderea pe rug a Marelui Maestru Jacques de Molay - Bucuresti, 18 martie 2004 A.D. (886 A.T.)

Anul 1314. Au luat sfarsit lungile procese intentate Ordinului Templului si conducatorilor lui. Fara dovezi palpabile acuzatorii Ordinului definitivau hotararile ce aveau sa-i dea satisfactie regelui Filip cel Frumos. Fortat de acesta Papa Clement al V-lea emitea Bula care avea sa condamne Ordinul si pe conducatorii lui. Ziua de 18 martie avea sa devina unul din momentele negre ale istoriei. Nu departe de palatul regal, la Paris, pe locul numit Insula Iudeilor, aveau sa se inalte rugurile. Rugul pe care Marele Maestru Jacques de Molay va fi ucis, de prostia, avaritia si slabiciunea umana, va ramane vesnic simbol al ignorantei, al avaritiei si al decadentei.

Ballivatul Romaniei a dedicat aceasta zi comemorarii martirilor Ordinului. In data de 17 martie au avut loc conferinte despre cele intamplate acum 690 de ani. Intalnirea s-a tinut in Camera Capitulara a Ballivatului Romaniei. Pe 18 martie a fost oficiata o slujba de comemorare unde au participat cativa din membrii Ordinului nostru. Toti Cavalerii si Doamnele Templului si-au indreptat pasii pe parcursul zilei spre cate o biserica unde au aprins o lumanare si au tinut un moment de reculegere.

 

Actiune caritabila - Bucuresti, 17 martie 2004 A.D. (886 A.T.)

In data de 17 martie am avut placerea sa-l primim pe fratele Cavaler Omero Conselvan, ocazie cu care ne-a adus la cunostinta dorinta Prioratului Lombardiei si Venetiei de a sponsoriza o biserica ortodoxa din Romania. Ballivatul Romaniei a directionat spomsorizarea catre biserica Delea Noua - Calist din Bucuresti.

Multumim pe acesata cale Prioratului Lombardiei si Venetiei, Marelui Prior - Doamna Paola Leda Tonon, fratelui Omero, precum si tuturor fratilor si surorilor care au contribuit cu gandurile si cu faptele lor bune.

 

Sprijin financiar pentru participarea studentilor la „Saptamana Europeana” - 15 martie 2004 A.D. (886 A.T.)

OSMTH - Romania prin asociatia Magnus Prioratus Romaniae oferit un sprijin financiar pentru participarea unui grup de studenti de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine la evenimentul "SAPTAMANA EUROPEANA", Belgia, 15-19 martie 2004. Evenimentul are ca scop promovarea dialogului intre tineri pe tema aderarii Romaniei si a altor state la Uniunea Europeana. Participarea la ecest eveniment, incurajata de Ministerul Afacerilor Externe din Romania pune accent pe educatia culturala si politica, in spirit european, a studentilor: familiarizarea cu institutiile si valorile Uniunii Europene, valurile de aderare din 2004-2007 - inclusiv problema integrarii Romaniei.

 

Primul Capitul al Ballivatului Romaniei -  Bucuresti, 31 ianuarie 2004 A.D. (886)

 In data de 31 ianuarie 2004 A.D. (886), la Sala Palatului din capitala, a avut loc primul Capitul National al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim din Romania. La aceasta intalnire am beneficiat de prezenta nobilului nostru frate Comandor – Baliv Domenico Guzzonato, ambasador al Ordinului pentru Europa de Est. De asemenea, despre acest eveniment, a fost informat si fratele nostru Dominique Paupy, Balliv ad interim pentru Romania, care ne-a transmis gandurile sale cele mai bune. Intalnirea a avut un caracter informal cu privire la evolutia Ordinului pana in prezent, precum si consultativ, pentru conturarea viitoarelor noastre directii. Un accent important s-a pus pe organizarea viitorului Capitul International, unde, sub patronajul Altetei Sale Marele Maestru si Principe Regent Dom Fernando Pinto de Sousa Fontes va avea loc constituirea Marelui Priorat al Romaniei.


 

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!