ARCHIVUM MMXIV A.D. (DCCCXCVI A.T.)

 

Actiuni caritabile ale Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - decembrie 2014 A.D. (896 A.T.)

Au fost efectuate donatii catre Caminul de Batrani „Sfanta Maria” din Popesti Leordeni si catre Biserica Lutherana din Bucuresti.

 

Capitulul Aniversar al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Capitulul international OSMTH - Bucuresti, 5-6 septembrie 2014 A.D. (896 A.T.)

In zilele de 5-6 septembrie 2014 A.D. (896 A.T.) au avut loc, la Bucuresti, Ceremoniile Aniversare prilejuite de implinirea a 10 ani de la infiintarea Marelui Priorat al Romaniei. Prima parte a evenimentului s-a desfasurat la Hotel Intercontinental. Ceremonia de Innobilare a avut loc la Biserica Lutherana din Bucuresti. Au participat peste 200 de Cavaleri si Doamne din Romania precum si delegatii din partea: Marelui Priorat General al Frantei, Marelui Priorat al Angliei si al Tarii Galilor, Marelui Preceptorat al Americii de Nord si al Insulelor Caraibe, Marelui Prioral Magistral al Elvetiei, Marelui Priorat al Germaniei, Marelui Priorat al Principatului Monaco, Marelui Priorat Magistral al Macedoniei, Marelui Priorat Magistral al Bulgariei, Marelui Priorat Magistral al Serbiei, Marelui Priorat a Armeniei, Marelui Priorat al Olandei. Au fost alaturi de templierii prezenti delegatiile unor Ordine Cavaleresti prietene: Ordinul dinastic Balliolensis si Ordinul Crucii si al Stelei Rosii.

                   

A fost semnat documentul de consfintire a aliantei dintre Marele Priorat General Magistral al Romaniei, Marele Priorat Magistral al Bulgariei si Marele Priorat Magistral al Serbiei.

 [Ro]             [En, Fr]

Ceremoniile au fost conduse de catre E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

                             

 

Comemorarea a 700 de ani de la supliciul Marelui Maestru Jacques de Molay  - Paris, 22 martie 2014 A.D. (896 A.T.)

In data de  22 martie 2014 A.D. (896 A.T.) s-a desfasurat la Paris Ceremonia de Comemorare a 700 de ani de la supliciul Marelui Maestru Jacques de Molay. Cu aceasta ocazie a avut loc si intalnirea Marilor Priori. Lucrarile au fost conduse de E.S. Gerard Willery, Marele Prior General al Frantei.

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

Comemorarea a 700 de ani de la supliciul Marelui Maestru Jacques de Molay  - Bucuresti, 14 martie 2014 A.D. (896 A.T.)

In data de  14 martie 2014 A.D. (896 A.T.) s-a desfasurat la Bucuresti Ceremonia de Comemorare a 700 de ani de la supliciul Marelui Maestru Jacques de Molay. Evenimentul a avut loc la Biserica Lutherana din Bucuresti. Slujba de comemorare a fost tinuta de E.S. Dr. Daniel Zikeli, Episcop-Vicar, Mare Capelan al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei.

                   

 

Capitulul National Anual al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - martie 2014 A.D. (896 A.T.)

Anul 2014 a fost marcat de doua evenimente majore in viata Ordinului si a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Primul a fost Comemorarea a 700 de ani de la supliciul si moartea Marelui Maestru Jacques de Molay, in 1314, iar al doilea a fost implinirea a 10 ani de la fondarea Marelui Priorat al Romaniei. Pentru a oferi posibilitatea participarii in numar cat mai mare a Cavalerilor si Doamnelor din  Marele Priorat General Magistral al Romaniei la aceste evenimente am hotarat, impreuna cu Marele Consiliu, ca in acest an Capitulul Anual Administrativ sa se desfasoare in format online.

Comanderia nr. 8 „Sfantul Pantelimon” - Ilfov

Comanderia nr. 29 „Sfantul Stefan” - Vaslui

Comanderia nr. 31 „Aradensis” - Arad

Comanderia nr. 44 „Avram Iancu” - Baia de Cris

 

 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - Bucuresti, 18-25 ianuarie 2014 A.D. (896 A.T.)

           

 

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!