Arhiva          Harta site          DONATII


 

GRUPUL DE REACTIE RAPIDA

constituit pentru sprijinul celor aflati in nevoie

in perioada pandemiei SARS-COV-2

2020-2021


In perioada pandemiei activitatile Ordinului s-au desfasurat cu respectarea masurilor de protectie impotriva virusului COVID-19 si a regulilor sanitare recomandate de catre reprezentantii administratiei centrale si locale. In majoritatea situatiilor lucrarile s-au desfasurat in sistem de videoconferinta. 


Legaturi catre structurile

administrativ-teritoriale subordonate

 

              


Activitatile Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim constau in: Capitule ceremoniale, Capitule administrative, actiuni caritabile, participarea la activitati religioase si la acte activitati corespunzatoare scopului declarat in Statute si Regulamente. Pagina prezinta activitatea Marelui Priorat General Magistral al Romaniei la nivel national. Aceasta se completeaza cu activitatea structurilor teritoriale administrative subordonate: 56 Comanderii, trei Ballivate si Centrul de Excelenta Templiera „Arsenie Boca”. Detalii se pot gasi in rapoartele prezentate la Capitulele Anuale Administrative sau in paginile web ale acestora.

Precizam ca activitatea membrilor Ordinului, indiferent de pozitia ierarhica, se desfasoara pe baza de voluntariat. Toate fondurile, obtinute din contributii si donatii, sunt destinate exclusiv scopului pentru care au fost colectate, mai putin cheltuielile legate de organizare si de asigurarea logisticii (in cazul in care nu au fost sponsorizate de catre membri si simpatizanti).


 

 

MMXXI A.D. (CMIII A.T.)

 

 

Actiuni caritabile ale Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - decembrie 2021 A.D. (903 A.T.)

 

La final de an Marele Priorat General Magistral al Romaniei a continuat traditia actiunilor caritabile catre Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana din Bucuresti si catre Caminul de batrani „Sfanta Maria” administrat de catre surorile romano-catolice din Congregatio Jesu Romania.

 

 

Capitulul Marelui Priorat Magistral al Austriei, Burg Lockenhaus, Austria, 2 octombrie 2021 A.D. (903  A.T.)

 

In data de 2 octombrie 2021 A.D. (903  A.T.) a avut loc Capitulul Marelui Priorat Magistral al Austriei, in Burg Lockenhaus. Cu aceasta ocazie, dat fiind activitatea caritabila sustinuta de-a lungul anilor in România, Marele Prior al Austriei, E.S. Manfred J. AUGUSTIN, EMC, a primit decoratia Steaua de Argint a Marelui Priorat General Magistral al României.

Delegația României a fost condusã de cãtre E.S. gen. (r) Florea POSTEUCÃ, EMC, Locțiitor al Marelui Prior General Magistral al României.

 

 

 

Capitulul International al OSMTH, Trani, Italia, 3-5 septembrie 2021 A.D. (903  A.T.)

 

In perioada 3-5 septembrie 2021 A.D. (903 A.T.) s-a desfasurat la Trani, Italia, Capitulul International al OSMTH. Ceremonia de Innobilare a fost condusa de catre E.S. Edmond Louis Gerard Willery, EMC, Marele Maestru al OSMTH. Sfanta Liturghie a fost celebrata de catre Monseniorul Gino di Ciocco, Protonotar Apostolic, Marele Capelan General al OSMTH. Cu aceasta ocazie au fost innobilati si primiti in Ordinul Templier patru Postulanti din Romania. In urma deciziei Marelui Maestru a fost investit noul Mare Prior al Ungariei, E.S. Tamas Czinkoczi, EMC, avand ca Mentori pe E.S. Dan Vasiliu, EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei si pe E.S. Matei Miko, EMC, Mare Prior de Onoare al Romaniei si Ambasador pe langa Marele Priorat al Ungariei. Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost condusa de catre E.S. Dan Vasiliu, EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

              

 

 

Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale OSMTH, videoconferinta, 26 iunie 2021 A.D. (903  A.T.)

 

 

In data de 26 iunie 2021 A.D. (903  A.T.) s-a desfasurat Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale OSMTH, in sistem de videoconferinta. Lucrarile au fost conduse de catre presedintele Asociatiei E.S. Walter GROENEWEGEN, EMC, Marele Prior al Olandei. Deschiderea lucrarilor a fost facuta de catre E.S. Gerard Ednomd Louis WILLERY, EMC, Marele Maestru al OSMTH.

Ordinea de zi a cuprins:

- Informare despre vizita Marelui Maestru la Vatican.

- Proiectul Jacques de Molay - 19 martie 2022 A.D., Paris.

- Proiect de subscriptie pentru sediul international templier.

- Rapoarte de activitate privind constructia Ordinului in Cuba, Ungaria si alte tari.

- Precizari privind Capitulul International OSMTH de la Trani, Italia, 3-5 septembrie 2021 A.D.

- Discutii si concluzii.

Romania, membru permanent al Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale OSMTH, a fost reprezentata de catre E.S. Dr. Matei MIKO, EMC, Mare Prior de Onoare al Romaniei.

 

 

Sedinta Conventiei de la Bucuresti, videoconferinta, 25 mai 2021 A.D. (903  A.T.)

 

 

In data de 25 mai 2021 A.D. (903  A.T.) s-a desfasurat Sedinta Conventiei de la Bucuresti, in sistem de videoconferinta. Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Dejan JEREMIC, EMC, Inaltul Reprezentant al Conventiei de la Bucuresti, Marele Prior General Magistral al Serbiei.

Au fost abordate aspecte privind relatiile cu Bisericile crestin-ortodoxe pasii de urmat pentru a sprijini misiunea ecumenicaa OSMTH. E.S. Dejan JEREMIC, EMC, Inaltul Reprezentant al Conventiei de la Bucuresti, Marele Prior General Magistral al Serbiei, a propus inceperea demersurilor pentru a obtine binecuvantarea Preafericirii Sale Bartolomeu I, Arhiepiscop al Constantinopolului si Patriarh Ecumenic.

A fost discutata oportunitatea de a se constitui un Preceptorat al OSMTH pentru Europa de Est.

Bulgaria, membru fondator al Conventiei de la Bucuresti, a fost reprezentata de catre E.S. Asen ASENOV, EMC, Marele Prior General Magistral al Bulgariei.

Romania, membru fondator al Conventiei de la Bucuresti, a fost reprezentata de catre E.S. Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

 

Sedinta Conventiei de la Bucuresti, videoconferinta, 16 mai 2021 A.D. (903  A.T.)

 

 

In data de 16 mai 2021 A.D. (903  A.T.) s-a desfasurat Sedinta Conventiei de la Bucuresti, in sistem de videoconferinta. Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Asen ASENOV, EMC, Inaltul Reprezentant al Conventiei de la Bucuresti, Marele Prior General Magistral al Bulgariei.

Ordinea de zi cuprins:

- discutii privind Capitulul International OSMTH din ITALIA, TRANI (V.3, S. 4 si D. 5 Sept. 2021);

- discutii privind pozitia Conventiei de la Bucuresti fata de evolutia Ordinului in general;

- discutii cu privire la consolidarea relatiilor si a lucrarii templiere in interiorul Conventiei: Marele Priorat General Magistral al Bulgariei, Marele Priorat General Magistral al Serbiei si Marele Priorat General Magistral al Romaniei;

- politica de extindere a aliantei in Europa Centrala si de Est;

- diverse.

E.S. Asen ASENOV, EMC, Marele Prior General Magistral al Bulgariei, a transmis demnitatea de Inalt Reprezentant al Conventiei de la Bucuresti, in urma incheierii mandatului, catre E.S. Dejan JEREMIC, EMC, Marele Prior General Magistral al Serbiei.

Romania, membru fondator al Conventiei de la Bucuresti, a fost reprezentata de catre E.S. Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale OSMTH, videoconferinta, 8 mai 2021 A.D. (903  A.T.)

 

 

In data de 8 mai 2021 A.D. (903  A.T.) s-a desfasurat Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale OSMTH, in sistem de videoconferinta. Lucrarile au fost conduse de catre presedintele Asociatiei E.S. Walter GROENEWEGEN, EMC, Marele Prior al Olandei. Deschiderea lucrarilor a fost facuta de catre E.S. Gerard Ednomd Louis  WILLERY, EMC, Marele Maestru al OSMTH.

Ordinea de zi a cuprins:

- Discutarea proiectului Capitulului International OSMTH din ITALIA, TRANI (V.3, S. 4 si D. 5 Sept. 2021), prezentat de catre Marele Prior al Italiei E.S. Vittorio SPACCAPIETRA, EMC;

- Raportul financiar al OSMTH;

- Informare din partea Marelui Maestru cu privire la structura Ordinului si situatia generala;

- Discutii.

Romania, membru permanent al Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale OSMTH, a fost reprezentata de catre E.S. Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei, Baia Sprie, 22 mai 2021 A.D. (903 A.T.)

In data de 22 mai 2021 A.D. (903 A.T.), la Baia Sprie, a avut loc Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Ceremonia a avut loc la Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului”. Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Dan VASILIU, EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

Cu smerenie si recunostinta a fost efectuata o donatie catre parohie. La Dineul festiv a fost organizata o licitatie. Suma va fi destinata construirii locului de reculegere si rugaciune din cadrul proiectului - Paraclisul „Sfintii Imparati Constantin si Elena” de la Centrul „Martirii Crezului”.

 

                                    

 

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Popesti-Leordeni, 12 aprilie 2021 (903 A.T.)

Traditia noastra presupune ca fiecare activitate administrativa sau Ceremonie sa fie urmata de un act caritabil. In urma desfasurarii Capitulului Anual Administrativ am efectuat o donatie catre Caminul de Batrani „Sfanta Maria” din Popesti Leordeni. Caminul este un centru socio-medical pentru varstnici, oferind servicii in sistem rezidential pentru 40 de persoane. Asezamantul este administrat de catre surorile din Congregatio Jesu Romania.

 

Capitulul Anual Administrativ al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei, Bucuresti, 31 martie 2021 A.D. (903 A.T.)

Din cauza restrictiilor, determinate de pandemia cu virusul COVID-19, Capitulul Anual Administrativ s-a desfasurat in sistem videoconferinta.

Prelegere: Credinta, onoare si milostenie - E.S. Dan MEDEANU, EMC

 

Raport MPGMR - E.S. Dan VASILIU, EMC

 

Raport al Comanderiei nr. 1 „Dimitrie Cantemir”, Bucuresti

Raport al Comanderiei nr. 3 „Sfantul Gheorghe”, Bucuresti

Raport al Comanderiei nr. 4 „Carol I”, Bucuresti

Raport al Comanderiei nr. 8 „Sfantul Pantelimon”, Ilfov

Raport al Comanderiei nr. 10 „Sfantul Bernard de Clairvaux”, Cluj

Raport al Comanderiei nr. 11 „Sfantul Ioan Evanghelistul”, Baia Mare

Raport al Comanderiei nr. 15 „Sfantul Theodor”, Bucuresti

Raport al Comanderiei nr. 20 „Jacques de Molay”, Timisoara

Raport al Comanderiei nr. 22 „Radu cel Mare”, Pitesti

Raport al Comanderiei nr. 30 „Sfantul Mina”, Oradea

Raport al Comanderiei nr. 31 „Aradensis”, Arad

Raport al Comanderiei nr. 32 „Matei Corvin”, Petrosani

Raport al Comanderiei nr. 33 „Mihai Viteazu”, Craiova

Raport al Comanderiei nr. 35 „Johannes Honterus”, Brasov

Raport al Comanderiei nr. 46 „Sfantul Aegidius”, Aiud

Raport al Comanderiei nr. 49 „Terra Sebus”, Sebes

Raport al Comanderiei nr. 50 „Petru Petrovici de Suraklin”, Lugoj

Raport al Comanderiei nr. 53 „Gondemar”, Bekescsaba

 

Comemorarea supliciului Marelui Maestru Jacques de Molay, Paris, 20 martie 2021 A.D. (903 A.T.)

Aux Grands Prieurs mes Sœurs et Frères Templiers,

Bonjour à tous. En cette clôture du week-end de célébration de la mort de notre Grand Maitre Jacques de Molay.

J’espère que ce sera la dernière année de privation de nos libertés et que nous pourrons nous retrouver l’année prochaine pour ces célébrations les 18/19 et 20 Mars 2022.

Je vous embrasse avec tout mon amour et ma Fraternelle amitié Chevaleresque.

 

To the Grand Priors my Templar Sisters and Brothers,

Good morning all. In this closing of the weekend of celebration of the death of our Grand Master Jacques de Molay.

I hope this will be the last year of deprivation of our freedoms and that we can meet again next year for these celebrations on 18/19 and 20 March 2022.

I embrace you with all my love and my Fraternal Chivalrous friendship.

 

Gérard WILLERY

Grand Maître DE L’ORDRE

OSMTH PARIS

 

 

Sprijin proiect cultural, 10 martie 2021 A.D. (903 A.T.)

În anul 2004 A.D., in data de 9 octombrie, am avut onoarea sa fim gazduiti de catre Biserica Luterana din Bucuresti in vederea organizarii Ceremoniei de infiintare a Marelui Priorat al Romaniei si a Ceremoniei de Innobilare. Pastrand o deosebita recunostinta pentru sprijinul acordat am continuat, an de an, sa fim alaturi de comunitatea evanghelica din Bucuresti.

Am hotarat, in virtutea bunelor relatii, sa ne implicam in proiectul cultural initiat de catre Consiliul bisericesc si am avansat o prima transa de bani pentru infaptuirea acestui obiectiv.

 

 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor

18-25 ianuarie 2021 A.D. (903 A.T.)

 

         

 

Biserica Ortodoxa Romana, Manastirea Casin

Biserica Greco-Catolica, Catedrala Sfantul Vasile cel Mare

Biserica Ortodoxa Armeana, Catedrala Episcopala Sfintii Mihail si Gavriil

Biserica Luterana Maghiara

Biserica Reformata, Calvineum

Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana

Biserica Romano-Catolica, Catedrala Sfantul Iosif

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!