ARCHIVUM MMVII A.D. (DCCCLXXXIX A.T.)

 

Actiune caritabila in parteneriat cu S.C. Petrom S.A. - 2007 A.D. (889 A.T.)

Pe parcursul anului 2007 A.D. (889 A.T.), in baza contractului de sponsorizare nr. J 4023/07.05.2007 incheiat intre Asociatia „Magnus Prioratus Romaniae” si S.C. PETROM S.A., au fost preluate din depozitul din Ploiesti obiecte de mobilier (59 bucati) si electronice (54 bucati). Aceste obiecte, donate de catre S.C. PETROM, au fost repartizate si distribuite de catre Asociatia „Magnus Prioratus Romaniae” catre diferiti beneficiari. Toate obiectele preluate de la S.C. PETROM au fost donate catre:

- Biserica Ortodoxa Romana, Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria II Capitala - Parohia Floreasca;

- Biserica Romano Catolica, Congregatio Jesu, Filiala Sfanta Maria, Popesti-Leordeni;

- Biserica Evanghelica C.A. – Parohia Bucuresti;

- Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” - Bucuresti;

- Parohia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica „Sf. Vasile ce Mare”.

In baza contractului de sponsorizare nr. 205 – 9 din 03.12 2007, incheiat intre Asociatia „Magnus Prioratus Romaniae” si S.C. PETROM S.A., au fost livrate catre Spitalul Clinic Municipal Arad obiecte de mobilier - 46 buc. si obiecte electronice (numai tehnica de calcul) - 38 buc. Toate obiectele au fost donate de catre S.C. PETROM S.A., Asociatia avand rolul de a le distribui catre beneficiar.

 

Actiune caritabila - Bucuresti, decembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

Marele Priorat Magistral al Romaniei a facut donatii catre Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti. Sumele au fost folosite pentru sustinerea persoanelor in varsta din parohie.

 

Actiune caritabila la Caminul de batrani „Sfanta Maria” - Popesti Leordeni, 28 decembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

In data de 28 decembrie 2007 A.D. (889 A.T.) Marele Priorat Magistral al Romaniei a organizat o actiune caritabila pentru batranii asistati de la Caminul „Sf. Maria” din Popesti Leordeni. Au fost donate alimente, sucuri, fructe, dulciuri. Actiunea a fost completata cu un spectacol organizat de elevi ai Liceului Gh. Sincai si regizat de fr. Cavaler Dimitrii Bogomaz.

 

Spectacol pentru copii „Fulgi de nea”  - Bucuresti, 22 decembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

Sambata, 22 decembrie 2007 A.D. (889 A.T.), la Centrul Cultural  al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, a avut loc spectacolul „Fulgi de nea, zambet de copil”. Spectacolul a fost organizat de catre Marele Priorat Magistral al Romaniei in parteneriat cu alti binefacatori.

 

Timisoara. Proiectul „Speranta” - Timisoara, 17 decembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

In data de 17 decembrie 2007 A.D. (889 A.T.) a avut loc un Capitul al Comanderiei nr. 20 „Jacques de Molay” - Timisoara la care a luat parte Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu - Marele Prior Magistral al Romaniei. La Capitul a participat o delegatie a Preceptoratului Transilvaniei, din subordinea Marelui Priorat Magistral al Romaniei, condusa de Nobilul Cavaler Mare Ofiter Florin Horvath si a Preceptoratului Bucurestilor si Ilfovului, din subordinea Marelui Priorat Magistral al Romaniei, condusa de Nobilul Cavaler Mare Ofiter Florin Manole. Excelenta Sa Marele Prior Magistral a fost insotit de Marele Capelan, Monseniorul Ilies Sociu, Vicar al Arhiepiscopiei de Bucuresti si Mare Ofiter de Onoare al OSMTH. La lucrarile capitulare au participat o serie de invitati si personalitati din Timisoara. Cu ocazia Ceremoniei templiere au fost primiti si investiti noi Sergenti. Marele Prior Magistral al Romaniei a acordat, in mod festiv, gradul de Comandor pentru Comandantul Comanderiei nr. 20 Timisoara, fr. Cavaler Ofiter Mircea Rista.

Lucrarile Capitulului au fost urmate de un spectacol oferit de catre copiii cu dizabilitati asistati in programul „Speranta”, coordonat de Comanderia nr. 20 „Jacques de Molay” - Timisoara. La realizarea acestui proiect au fost cooptati si o serie de alti sponsori locali.

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei - Bucuresti, 30 noiembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

 In data de 30 noiembrie 2007 A.D. (889 A.T.), la Bucuresti, la Biserica Lutherana, a avut loc Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Slujba religioasa a fost oficiata de Preot Dr. Daniel ZIKELI - Prim Preot al Bisericii Lutherane Bucuresti,  Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei.

Ceremonia de investire si Innobilare a fost condusa de Cav. Mare Cruce Dan VASILIU - Marele Prior Magistral al Romaniei.

 

Capitulul Marelui Priorat al Bulgariei - 2-4 noiembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

In perioada 2-4 noiembrie 2007 A.D. (889 A.T.) a avut loc Capitulul Marelui Priorat al Bulgariei. Cu aceasta ocazie a fost investit in functia de Mare Prior al Bulgariei E.S. Cav. Mare Ofiter Asen ASENOV.

Delegatia Romaniei a fost condusa de catre E.S. Cav. Mare Cruce Dan VASILIU - Marele Prior Magistral al Romaniei.

 

Excursie organizată pentru copiii din Nanesti - Bucuresti, 27-28 octombrie 2007 A.D. (889 A.T.)

In perioada 27-28 octombrie 2007 A.D. (889 A.T.) Marele Priorat Magistral al Romaniei a organizat o excursie pentru un grup de 42 de copii din comuna Nanesti. Programul a cuprins vizite la obiective importante din Bucuresti: Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul de Geologie si Muzeul Taranului Roman.

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei - Bucuresti, 26 octombrie 2007 A.D. (889 A.T.)

 In data de 26 octombrie 2007 A.D. (889 A.T.), la Bucuresti, la Biserica Lutherana, a avut loc Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Slujba religioasa a fost oficiata de Preot Dr. Daniel ZIKELI - Prim Preot al Bisericii Lutherane Bucuresti, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei.  

Ceremonia de investire si Innobilare a fost condusa de catre E.S. Cav. Mare Cruce Dan VASILIU - Marele Prior Magistral al Romaniei.

 

 

Capitulul Marelui Priorat al Frantei - Rosslyn, 21-23 septembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

In perioada 21-23 septembrie 2007 A.D. (889 A.T.) s-a desfasurat, la Rosslyn, s-a desfasurat Capitulul Marelui Priorat al Frantei. Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Cav. Mare Cruce Gerard Willery, Marele Prior al Frantei.

Delegatia Marelui Priorat Magistral al Romaniei a fost condusa de Nobila Doamna a Templului, Ofiter Ludmila Prelipceanu, Comandant al Comanderiei nr. 15 „Sf. Theodor” - Bucuresti. A fost transmis salutul E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu - Marele Prior Magistral al Romaniei.

 

Capitulul International al OSMTH - Granada, 7-9 septembrie 2007 A.D. (889 A.T.)

 In perioada 7-9 septembrie 2007 A.D. (889 A.T.), la Granada, Spania, a avut loc Capitulul International al OSMTH. Evenimentul s-a bucurat de prezenta SAE Dom Fernando Pinto de Sousa Fontes, Marele Maestru si Principe Regent al OSMTH. Ceremoniile au fost conduse de E.S. Cav. Mare Cruce Joseph de Juan i Buixeda, Marele Prior Magistral al Spaniei.

Delegatia Marelui Priorat Magistral al Romaniei al OSMTH a fost condusa de E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior Magistral al Romaniei. Cu aceasta ocazie E.S. Cav. Mare Cruce Joseph de Juan i Buixeda, Marele Prior Magistral al Spaniei, a fost decorat cu medalia  „Steaua de Argint” a Marelui Priorat Magistral al Romaniei.

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei - Sighisoara, 2 iunie 2007 A.D. (889 A.T.)

 In data de 2 iunie 2007 A.D. (889 A.T.), la Sighisoara, a avut loc Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Evenimentul a fost organizat de catre Preceptoratul Transilvaniei, Banatului, Maramuresului si Crisanei. Ceremonia de Innobilare s-a desfasurat la „Biserica din Deal” din cetatea Sighisoarei si a fost condusa de catre Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior Magistral al Romaniei. La Capitul a participat delegatia Marelui Priorat al Frantei condusa de Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Gerard Willery. Slujba religioasa a fost condusa de Marele Capelan Pr. Dr. Daniel Zikeli, Prim Preot al Bisericii Lutherane din Bucuresti. A fost prezent Marele Capelan Monseniorul Ilies Sociu, Vicar Episcopal al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti. Slujba a avut un caracter ecumenic. Au participat reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, Bisericii Romano-Catolice, Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Lutherane C.A. si Bisericii Reformate.

La Dineul de Gala Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior Magistral al Romaniei a decernat Excelentei Sale Cavaler Mare Cruce Gerard Willery, Marele Prior al Frantei, distinctia „Steaua de Aur” a Marelui Priorat Magistral al Romaniei.

 

Actiune caritabila la Centrul pentru Copii „Pinochio 3” - Bucuresti, 28 mai 2007 A.D. (889 A.T.)

Actiunea caritabila a Marelui Priorat Magistral al Romaniei a constat in daruri catre copiii asistati din Centrul „Pinochio”, sector 3 Bucuresti. Au fost donate: jucarii, obiecte de imbracaminte, dulciuri, fructe si bauturi racoritoare. Actiunea a fost coordonata de Marele Cancelar al Marelui Priorat Magistral al Romaniei, Nobilul Cavaler Comandor Florin Stoenescu.

 

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei - Bucuresti, 20 aprilie 2007 A.D. (889 A.T.)

 In data de 20 aprilie  2007 A.D. (889 A.T.), la Bucuresti, la Biserica Lutherana, a avut loc Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Slujba religioasa a fost oficiata de Preot Dr. Daniel Zikeli - Prim Preot al Bisericii Lutherane Bucuresti, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Au fost prezenti Monseniorul Ilies Sociu, Vicar Episcopal al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei precum si preoti invitati din partea Bisericii Ortodoxe Romane, Bisericii Greco-Catolice si Bisericii Reformate.

Ceremonia de investire si Innobilare a fost condusa de catre E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu - Marele Prior Magistral al Romaniei.

 

Vizita delegatiei Prioratului Bulgariei - Bucuresti, 11 aprilie 2007 A.D. (889 A.T.)

 In ziua de 11 aprilie 2007 A.D. (889 A.T.) o delegatie a Prioratului Bulgariei a participat la Capitulul Comanderiei nr. 4 „Carol I” - Bucuresti. Delegatia a fost condusa de Excelenta Sa Cavaler Mare Ofiter Asen Asenov, Priorul Bulgariei. La Capitulul Comanderiei nr. 4 au participat Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior Magistral al Romaniei, Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Domenico Guzzonato, Legat Magistral pentru Romania, Monseniorul Ilies Sociu, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei din partea Bisericii Romano-Catolice, Excelenta Sa Cavaler Mare Ofiter Florin Manole, Preceptor al Bucurestilor si Ilfovului, Excelenta Sa Cavaler Mare Ofiter Iuliu Stocklosa, Balliv al Provinciei Muntenia, membrii ai Marelui Consiliu al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Schimbul de experienta a fost apreciat in mod deosebit de catre delegatia bulgara.

 

Actiune caritabila - Timisoara, aprilie 2007 A.D. (889 A.T.)

  Actiunea a fost organizata de catre Comanderia nr. 20 „Jacques de Molay”, Timisoara sub auspiciile Marelui Priorat Magistral al Romaniei. De acest proiect caritabil au beneficiat 87 de persoane in varsta de la Caminul de batrani din Timisoara.

 

Comemorarea sculptorului Gheorghe Anghel - Manastirea Pasarea , 7 aprilie 2007 A.D. (889 A.T.)

  Prin grija si bunavointa Nobilului Cavaler Comandor Dorin Mihalache, care a donat sculptura de langa mormantul artistului, precum si a Nobilului Cavaler Ofiter Aurel Manea, care a realizat montarea acesteia, a fost posibila desfasurarea evenimentului de comemorare a sculptorului Gheorghe Anghel. Slujba de pomenire a avut loc la Manastirea Pasarea de langa Bucuresti. Din partea Marelui Priorat Magistral al Romaniei au luat cuvantul Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior Magistral al Romaniei si Nobilul Cavaler Comandor Florin Stoenescu, Marele Cancelar al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Au participat Stareta Manastirii Pasarea, maicutele din Manastire Cavaleri si Doamne din Marele Priorat Magistral al Romaniei si apropiati ai artistului.

 

Comemorarea martirilor Ordinului si a Marelui Maestru Jacques de Molay - Paris, 16-18 martie 2007 A.D. (889 A.T.)

In perioada 16-18 martie 2007 A.D. (889 A.T.), la Paris, au avut loc Ceremoniile dedicate comemorarii martirilor Ordinului si a Marelui Maestru Jacques de Molay. Ceremoniile au fost conduse de catre E.S. Cav. Mare Cruce Gerard Willery, Marele Prior al Frantei. Pe  Ile-de-la-Cité s-a tinut un moment de reculegere dupa care fiecare participant a aruncat pe Sena câte un trandafir alb. Mesajul va reaminti lumii ca speranta nu a murit. Ordinul Templului continua si astazi misiunea incredintata de catre nobilii inaintasi.

Au fost prezente delegatii ale Marelui Priorat al Germaniei, Marelui Priorat al Angliei si Tarii Galilor, Marelui Priorat al Italiei, Marelui Priorat al Finlandei, Prioratului Belgiei „Sf. Ioan Botezatorul”, Marelui Priorat al Elvetiei, Prioratului Cehiei, Marelui Preceptorat al Americii de Nord, Prioratului Australiei, Marelui Priorat Magistral al Spaniei, Marelui Priorat al Portugaliei, Marelui Priorat al Olandei, Marelui Priorat al Greciei, Marelui Priorat al Suediei, Marelui Priorat al Scotiei, Prioratului din Peru, Prioratul Ucrainei, Marelui Priorat Magistral al României si ai Marelui Priorat al Frantei.

Delegaţia Marelui Priorat Magistral al României a fost formată din 15 Cvaleri si Doamne ale Templului si a fost condusă de E.S. Cavaler Mare Ofiter Iuliu Stocklosa, Ballivul Ballivatului Provinciei Muntenia.

                   

 

  Comemorarea martirilor Ordinului si a Marelui Maestru Jacques de Molay - Bucuresti, 15 martie 2007 A.D. (889 A.T.)

Joi 15 martie 2007 A.D. (889 A.T.), intre orele 18:00 si 20:00, la Biserica Lutherana din Bucuresti, a avut loc o slujba de comemorare a martirilor Ordinului Templier. La eveniment au participat E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior Magistral al României si E.S. Cavaler Mare Cruce Domenico Guzzonato, Legat Magistral pentru Romania, insotiti de inalti demnitari ai Marelui Priorat Magistral al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim si de Cavaleri si Doamne ale Templului din Bucuresti. Slujba a fost oficiata de Pr. Dr. Zikeli, Prim Preot al Bisericii Lutherane din Bucuresti, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Vecernia a fost dedicata memoriei martirilor Ordinului Templului si a Marelui Maestru Jacques de Molay. Slujba de comemorare a fost completata cu un scurt concert de muzica din secolele XIV-XVII executat la orga si clavecin de catre doi tineri absolventi ai Conservatorului, Vlad si Irina Nastase. Predica, tinuta de Preot Dr. Daniel Zikeli, a fost adecvata perioadei de post si rugaciune in care se afla toata suflarea crestina. Spre final, Nobilul Cavaler Comandor Cristian Tiberiu Popescu, director al „Centrului de studii si cercetari ale evului mediu si istoriei Ordinelor Cavaleresti” din subordinea Marelui Priorat Magistral al României a tinut o scurtă alocutiune.

La ceremonie au participat si reprezentansi ai Bisericilor Crestine din Romania precum si un numeros public.

In aceiasi zi a fost oficiată o slujba de pomenire la Zalau, la solicitarea Preceptoratului Transilvaniei, Banatului, Maramuresului si Crisanei, in Biserica greco-catolica „Sfanta Familie”. Slujba a fost oficiata de Parintele Protopop Valer Parau, in prezenta Cavalerilor transilvaneni si a numerosi enoriasi.

 

Capitulul National Anual al Marelui Priorat Magistral al Romaniei - Bucuresti, 3 martie 2007 A.D. (889 A.T.)

In data de 3 martie 2007 A.D. (889 A.T.) a avut loc, la Bucuresti, Capitulul National Anual al Marelui Priorat Magistral al Romaniei. Lucrarile au fost conduse de Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior Magistral al Romaniei al OSMTH. Au participat Monseniorul Ilies Sociu, Vicar al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei, Pr. Dr. Daniel Zikeli, Prim Preot al Bisericii Lutherane din Bucuresti, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei, Parintele Zsold Bela, Biserica Reformata „Calvineum”, Mare Capelan al Marelui Priorat Magistral al Romaniei, Pr. Alois Adrian Alexandru, Capelan, Ieromonah Stefan Coca, Staretul Manastirii Cocos, Capelan, Pr. Alexander Gutoiu, Biserica Lutherana Bucuresti; Dl. Gerhard von Hannenheim, epitrop al Bisericii Ltherane din Bucuresti.

                   

 

Actiune caritabila  - Nanesti, 2 februarie 2007 A.D. (889 A.T.)

Actiunea s-a desfasurat cu concursul membrilor Marelui Priorat Magistral al Romaniei care, raspunzand invitatiei Marelui Prior Magistral - E.S. Cavaler Mare Cruce Dan VASILIU, au donat fondul de carte. Cele aproape 2000 de volume, impreuna cu alte obiecte necesare unei biblioteci (calculator, imprimanta, masa, scaun, televizor, aparat video, rafturi), au constituit un punct de inceput pentru refacerea bibliotecii comunale grav afectata de inundatii. Copiii au fost cei mai bucurosi stiind ca, in curand, vor putea consulta cartile din noua biblioteca. La inaugurarea au participat primarul comunei Nanesti, oficialitati, preotii ortodocsi din comuna, profesori si copii. Din partea Marelui Priorat Magistral al Romaniei au participat E.S. Cav. Mare Cruce Dan Vasiliu - Marele Prior Magistral, Cav. Mare Cruce Ionel Dumitru - Marele Senesal si Doamna a Templului Comandor Felicia Mardale - Secretar executiv al Cancelariei Marelui Priorat Magistral al Romaniei.

                             

 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - Bucuresti, 18-25 ianuarie 2007 A.D. (889 A.T.)

                         

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!