ARCHIVUM MMXIX A.D. (CMI A.T.)

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Popesti Leordeni, decembrie 2019 A.D. (901 A.T.)

A fost efectuata o donatie catre Caminul de Batrani „Sfanta Maria” din Popesti Leordeni. Caminul este un centru socio-medical pentru varstnici, oferind servicii in sistem rezidential pentru 40 de persoane. Asezamantul este administrat de catre surorile din Congregatio Jesu Romania.

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, decembrie 2019 A.D. (901 A.T.)

A fost efectuata o donatie catre Biserica Lutherana din Bucuresti. Sumele sunt destinate a veni in sprijinul enoriasilor in varsta si cu venituri mici cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului.

 

Expozitie de pictura cu vanzare in scop caritabil - Bucuresti, 09 decembrie 2019 A.D. (901 A.T.)

Luni, 9 decembrie 2019, la  Bucuresti, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare în scop caritabil organizata de catre Marele Priorat General Magistral al Romaniei in parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti. Activitatea s-a desfasurat în foaierul sălii "Carol I" din incinta Palatului Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, str. Ion Ghica, nr. 4, sector 3. La deschidere a fost prezentă doamna profesor doctor Anca Gheorghiu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, autoarea majorității exponatelor. Expoziţia a fost deschisă până vineri, 13 decembrie 2019. Suma obţinută în urma vânzării tablourilor va fi donată către Secţia de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" din Bucureşti.

          

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, 29 noiembrie 2019 A.D. (901 A.T.)

In seara zilei de vineri, 29 noiembrie 2019 A.D. (901 A.T.) s-a desfasurat Ceremonia de Innobilare si de primire de noi Cavaleri si Doamne a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. Evenimentul a avut loc la Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana (Biserica Lutherana) din Bucuresti. Ceremonia a fost condusa de catre E.S. Dan VASILIU - EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

         

 

La Palatul Patriarhiei - Bucuresti, 9 noiembrie 2019 A.D. (901 A.T.)

Sambata, 9 noiembrie 2019 A.D., la Palatul Patriarhiei a fost organizata o expozitie si a avut loc lansarea albumului „Biserica armeana din Romania - istorie si patrimonie”. Actiunea s-a desfasurat in prezenta Înaltpreasfintiei Sale Datev Hagopian, Intaistatator al Bisericii Armene din Romania si a Preafericitului Daniel, Patriarhul Biresicii Ortodoxe Romane. La eveniment a fost invitata si delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim condusa de catre E.S. Dan Vasiliu - EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

 

Capitulul National al Marelui Priorat al Germaniei  - Regensburg, 4 octombrie 2019 A.D. (901 A.T.)

In data de 4 octombrie 2019, la Regensburg, s-a desfasurat Capitulul National al Marelui Priorat al Germaniei. Delegatia Marelui Priorat General al Romaniei a fost condusa de E.S. Cavaler Mare Cruce Sorin Stefan Prelipceanu, Marele Cancelar al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Cu aceasta ocazie a fost oferita Marelui Prior al Germaniei, E.S. Cavaler Mare Cruce Robert Fazio, distinctia Steaua de Argint a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei.

 

Gala Laureatilor "UNITI SUSTINEM EXCELENTA" - Cluj, 18 octombrie 2019 A.D. (901 A.T.)

In data 18 octombrie 2019 A.D., la Cluj, a avut loc Gala Laureatilor "UNITI SUSTINEM EXCELENTA". Evenimentul a fost organizat la Opera Nationala si a fost organizat, ca in fiecare an, de Comanderia nr. 10 "Sfantul Bernard de Clairvaux". La aceasta editie au participat Eminenta Sa Cavaler Mare Cruce Gerard Edmond Louis WILLERY, Marele Maestru Ales al OSMTH impreuna cu  Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan VASILIU, Mare Prior General Magistral al Romaniei. Au fost inmanate premii unor personalitati din diverse domenii si unor tineri cu rezultate exceptionale in domeniul artistic.

         

 

Capitulul International anual OSMTH - Belgrad, 6-8 septembrie 2019 A.D. (901 A.T.)

In data de 6-8 septembrie 2019 A.D. (901 A.T.), la Belgrad, s-au desfasurat lucrarile Capitulului International al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. Ceremonia de Investire si Innobilare  a fost precedata de Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale. Romania, ca membru permanent, a fost reprezentata de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei. A avut loc si un Capitul al Marelui Magisterium. Cu aceasta ocazie E.S. Cav. Mare Cruce Gerard Willery, Marele Maestru al OSMTH, a confirmat o serie de Priori si de Mari Priori in demnitatile detinute.

E. S. Cav. Mare Cruce Florea Posteuca a primit misiunea de a coordona constituirea Marelui Priorat al Republicii Centrafricane.

E.S. Cav. Mare Cruce Gerard Willery, Marele Maestru al OSMTH, a decis revocarea tuturor Legatilor Magistrali. Totodata Marele Maestru a hotarat ca,  deocamdata, aceste functii nu mai sunt necesare pentru Ordin.

La Cina de Gala a fost organizata o strangere de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer. Cu aceasta ocazie delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a donat suma de 5000 Euro.

              

 

Vizita Sanctitatii Sale Papa Francisc in Romania - Blaj, 2 iunie 2019 A.D. (901 A.T.)

Fratii si surorile din Marele Priorat General Magistral al Romaniei au fost prezenti, pe Campia Libertatii de la Blaj, in data de 2 iunie 2019 A.D., la Slujba de Beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici uciși din ură față de credință în diferite locuri din România între anii 1950 – 1970. Ceremonia a fost oficiata de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Pentru a sustine evenimentul Marele Priorat General Magistral al Romaniei a efectuat cate o donatie catre Arhidieceza romano-catolica de Alba Iulia si catre Biserica Greco–Catolica.

Delegatia Marelui Priorat General Magistral al Romaniei a fost coordonata de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Cosmin Septimiu SUCIU, Prior Emerit, in calitate de Inalt Reprezentant al Marelui Prior General Magistral. Organizarea participarii delegatiei templiere a fost coordonata de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Florin RUSU, Balliv al Transilvaniei.

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Arad, 01 iunie 2019 A.D. (901 A.T.)

In data de 01 iunie 2019 A.D. s-a desfasurat, la Arad, Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Capitulul a fost organizat de catre Ballivatul Banatului si Crisanei „Rosal”. Ceremonia a fost condusa de catre E.S. Florea Posteuca - EMC, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral si E.S. Iuliu Stocklosa - EMC, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral.

         

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Alba Iulia, 18 mai 2019 A.D. (901 A.T.)

In data de 18 mai 2019 A.D. s-a desfasurat, la Alba Iulia, Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Capitulul a fost organizat de catre Ballivatul Transilvaniei „Gondemar”. Ceremonia a fost condusa de catre E.S. Florea Posteuca - EMC, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral si E.S. Iuliu Stocklosa - EMC, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral.

         

Comemorarea a 705 de ani de la moartea Marelui Maestru Jaques de MOLAY - Paris, 22-24 martie 2019 A.D. (901 A.T.)

In zilele de 22, 23 si 24 martie 2019 (901 A.T.) s-a desfasurat. la Paris, Capitulul de Comemorare a 705 ani de la supliciul Marelui Maestru Jacques de Molay. Ceremoniile au fost organizate de catre Marele Magisterium al Ordimului Suprem Militar al Templului din Ierusalim si de Marele Priorat General al Frantei.

Cu ocazia acestui eveniment a avut loc si Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Templiere Internationale. Romania, ca membru permanent, a fost reprezentata de catre E.S. Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

              

 

Capitulul National Administrativ al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei, Protectorat pentru Ungaria si Republica Centrafricana - Bucuresti, 2 martie 2019 A.D. (901 A.T.)

Lucrarile s-au desfasurat la Bucuresti, in data de 2 martie 2019 A.D. (901 A.T.) si au fost conduse de catre Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan VASILIU, Marele Prior General Magistral al Romaniei si Protector pentru Ungaria si Republica Centrafricana.

La lucrari a participat Eminenta Sa Cavaler Mare Cruce Edmond Louis Gerard WILLERY, Marele Prior General al Frantei si Marele Maestru ales al O.S.M.T.H. insotit de o delegatie a Marelui Priorat General al Frantei. A fost prima vizita pe care a facut-o Marele Maestru de la alegerea sa, din 2018.

Raportul Marelui Prior (RO), (FR)

Raportul Marelui Consiliu al MPGMR

Raportul Centrului de Excelenta „Arsenie Boca”, Brad

Comanderia nr. 8 „Sfantul Pantelimon” - Ilfov

Comanderia nr. 10 „Sfantul Bernard de Clairveaux” - Cluj

Comanderia nr. 22 „Radu cel Mare” - Pitesti

Comanderia nr. 25 „Sfantul Ioan Cassianul Romanul” - Costinesti

Comanderia nr. 30 „Sfantul Mucenic Mina” - Oradea

Comanderia nr. 31 „Aradensis” - Arad

Comanderia nr. 32 „Matei Corvin” - Petrosani

Comanderia nr. 43 „Arhanghelul Rafael” - Turda

Comanderia nr. 46 „Sfantul Aegidius” - Aiud

Comanderia nr. 50 „Petru Petrovici Suraklin” - Lugoj

 

                    partea I  partea II

 

Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Hunedoara, 16 februarie 2019 A.D. (901 A.T.)

In data de 16 februarie 2019 A.D. (901 A.T.) s-a desfasurat, la Hunedoara, Capitulul de Innobilare al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei. Capitulul a fost organizat de catre Comanderia nr. 42 „Siebenburgen” - Hunedoara. Ceremonia a fost condusa de catre E.S. Florea Posteuca - EMC, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral si E.S. Iuliu Stocklosa - EMC, Loctiitor al Marelui Prior General Magistral.

         

 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - Bucuresti, 18-25 ianuarie 2019 A.D. (901 A.T.)

          

Biserica Ortodoxa Romana, biserica Sfantul Anton, Curtea Veche

Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana

Biserica Greco-Catolica, Catedrala Sfantul Vasile cel Mare

Biserica Ortodoxa Armeana, Catedrala Episcopala Sfintii Mihail si Gavriil

Biserica Anglicana

Biserica Reformata, Calvineum

Biserica Romano-Catolica, Catedrala Sfantul Iosif

 

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!