ARCHIVUM MMIII A.D. (DCCCLXXXV A.T.)

 

Participarea delegatiei Ballivatului Romaniei la Capitulul International de la Cracovia - 25 octombrie 2003 A.D. (885 A.T.)

In data de 25 octombrie 2003 A.D. (885 A.T.) s-a desfasurat, la Cracovia, in Polonia, Ceremonia de investire a Marelui Prior al Poloniei. Marele Maestru al OSMTH, S.A.E. Dom Fernando Pinto de Sousa Fontes a condus lucrarile. A fost asistat de E.S. Doamna Mare Cruce Roula Rogan, Marele Prior al Greciei.

 

La ceremonie au fost prezenti reprezentanti din noua tari: Grecia, Spania, Portugalia, Italia, Franta, Estonia, Romania, Germania si Polonia.

 

Ceremonia a fost precedata de o slujba religioasa oficiata de un preot catolic si de prezentarea unui material despre istorie si cavalerism, pregatit de unul dintre candidatii care au fost Investiti si Innobilati cu acest prilej.

 

Delegatia Romaniei a avut onoarea de a desemna pe unul din cavaleri pentru a indeplini, cu aceasta ocazie, functia de Port-Beaucean.

 

Constituirea Ballivatului Romaniei - 17 iulie 2003 A.D. (885 A.T.)

Din ordinul S.A.E. Dom Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes, prin Decret Magistral emis in data de 17 iulie 2003 A.D. (885 A.T.), s-a constituit Ballivatul Romaniei in subordinea Marelui Priorat al Frantei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim.

In functia de Balliv ad Interim pentru Romania a fost numit Nobilul Cav. Comandor Dominique PAUPY, Comandant al Comanderiei Paris.

Consiliul Ordinului pentru Romania a fost stabilit dupa cum urmeaza:

1. Balliv al Interim al Romaniei - Cav. Comandor Dominique PAUPY

2. Senesal al Ballivatului - Cav. Dan VASILIU

3. Secretar al Ballivatului - Cav. Gabriel COJOCARU

4. Trezorier al Ballivatului - Cav. Emanuel TEODORU

5. Maestru de Ceremonii al Ballivatului - Cav. Ion IONITA

Cu aceasta ocazie fr. Cav. Comandor Dominique PAUPY a transferat calitatea sa de Comandant al Comanderiei nr. 1 "Dimitrie Cantemir" - Romania (constituita in luna iunie 2003 la Bucuresti) catre fr. Cav. Gabriel COJOCARU. Dat fiind situatia Cavalerilor si Doamnelor Templului din Romania s-a constituit Comanderia nr. 2 "Stefan cel Mare" condusa de Cav. Dan VASILIU, Comanderia nr. 3 "Sfantul Gheorghe" condusa de Cav. Ion IONITA si Comanderia nr. 4 "Carol I" condusa de Cav. Emanuel TEODORU.

Investirea si Innobilarea primilor patru Cavaleri din Romania - Paris, 24 mai 2003 A.D. (885 A.T.)

In primavara anului 2003 A.D. a inceput constructia Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim in Romania. La initiativa Comandantului Comanderiei L'Ile de la Cite - Paris, din subordinea Marelui Priorat al Frantei, s-au facut diligentele pentru ca Ceremonia Investirii si Innobilarii sa aiba loc la Paris in data de 24 mai 2003 A.D. (885 A.T.).

 In centrul fotogrfiei este fr. Cav. Comandor Dominique PAUPY, Comandantul Comanderiei Paris. De la stanga la dreapta sunt primii Cavaleri romani dupa cum urmeaza: Cav. Dan VASILIU, Cav. Ion IONITA, Cav. Emanuel TEODORU, Cav. Gabriel COJOCARU.

Ceremonia a fost urmata de o masa festiva in onoarea noilor Cavaleri.

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!