ORDO  SUPREMUS  MILITARIS  TEMPLI  HIEROSOLYMITANI

 

 

 

 

 

MARELE PRIORAT AL  ROMANIEI

OBEDIENTA REGULARA DE PORTO

 

 

 


version francaise                   versiune in romana                          english version 


 

Mesaj Prioral

 

 

          Cuvântul Credinţă este cel care ne leagă pe noi, oamenii, de Fiinţa Divină, de Dumnezeu. Şi când uităm să credem, Dumnezeu ne aduce aminte de legământul pe care l-am făcut înainte de a ne întrupa, înainte de a deveni ceea ce suntem, adică oameni. Fraţi şi surori, Cavaleri şi Doamne ale Templului, misia noastra în această viaţă trecătoare este să apărăm credinţa, adevărata credinţă, în Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Prin exemplul nostru şi prin dăruire şi iubire faţă de aproapele nostru, noi suntem aleşi să fim pavăză împotriva celor ce s-au îndepărtat de la adevărata credinţa sau împotriva celor ce o defăimează.

          Nimic în această lume nu este întâmplător şi tot ceea ce este de la Dumnezeu este. Şi Dumnezeu ne-a trasat destinele noastre încă dinainte de a fi născuţi, iar noi suntem datori să ne îndeplinim misiunea în această lume cu toată dragostea şi puterea pe care o avem.

          Dar iată că uneori, noi, oamenii, uităm să mai credem, ne considerăm mai presus de toate şi uneori, mai presus decât însuşi Dumnezeu. Şi atunci, Creatorul nostru ne aduce aminte de unde am venit şi ne arată limita puterilor noastre. Dumnezeu ne încearcă pentru a ne întări în credinţă. Dumnezeu ne arată că încă nu am înţeles îndeajuns gestul suprem pe care Domnul nostru Iisus Hristos l-a făcut pentru a ne mântui. Şi atunci ne aducem aminte, ne ridicăm ochii către ceruri şi îl regăsim pe Dumnezeu. Atunci ne aducem aminte că trebuie să trăim uniţi, în iubire unii faţă de alţii şi cu credinţă faţă de Dumnezeu Părintele nostru.

          Fraţi şi Surori, în aceste vremuri în care semeni ai noştri sunt la grea încercare, în aceste zile în care unii dintre noi s-au văzut fără nimic din toată agoniseala lor, doar ei singuri în faţa lui Dumnezeu, noi, Cavaleri şi Doamne ale Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim, suntem chemaţi să ne arătăm dragostea şi compasiunea faţă de ei, încercând să le alinăm cât putem suferinţa.

          Fac apel la voi toţi, la prietenii voştri şi cunoştinţele voastre, la toţi cei ce au puterea şi simt creştineste, să vă deschideţi inimile şi să pornim împreună la realizarea misiei noastre. Noi, alături de Biserica creştină, suntem datori să ne aplecăm spre cei în nevoie, spre cei al căror strigăt de disperare şi deznădejde ne cheamă în ajutor. Dumnezeu ne-a ales şi ne-a îndreptat paşii în acest Ordin spre a îndeplini voia Lui. Iar acum, voia este să ne ajutăm semenii şi să le redăm speranţa că zilele lor nu s-au sfârşit pe acest pământ.

          Împreună, prin unitate şi iubire, prin devotament şi credinţă, să ne unim forţele spre a readuce speranţa.

 

          Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo Da Gloriam !

 

18 Iulie 2005 A.D. (887 A.T.)

 

Cavaler Mare Cruce Dan VASILIU - KGCTJ

Marele Prior al Romaniei

 

 

 


 

MESAJ PRIORAL

 

 

        Iubiţi Cavaleri şi Doamne ale Templului,

        Fraţi şi Surori întru Domnul nostru Iisus Hristos,

 

        Fie ca anul pe care il incepem sa ne uneasca mai mult in credinta noastra in Domnul Iisus Hristos.

        Daca anul care a trecut ne-a adus realizari semnificative si ne-am realizat telurile propuse, trebuie sa fim constienti, ca in acest an, trebuie sa demonstram ca suntem la inaltimea asteptarilor celor care ne-au acordat girul lor. Sa pornim cu sufletul deschis si cu incredere in idealurile noastre si sa fim siguri ca, noi toti impreuna, avem de demonstrat noua si celor care ne privesc valoarea si utilitatea noastra pentru societatea in care traim.

 

        01 Ianuarie 2005 A.D. (887 A.T.)

 

        Dan VASILIU - Cavaler Mare Cruce

        Marele Prior al Romaniei

 

 


 

ARHIVA 2004 A.D. (886 A.T.)

 


NON NOBIS DOMINE NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM !

Ó Marele Priorat al Romaniei al OSMTH