ARHIVA

 

 

« DEUS CARITAS EST, et, qui manet in caritate, in Deo manet, et Deus in eo manet » (1 Io 4, 16).

 

    Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim va incerca, prin programele si proiectele initiate, sa-si aduca aportul la ridicarea calitativa a societatii in care traim. Pentru ca asociatia "Magnus Prioratus Romaniae" este la inceput de drum, vom incerca sa colaboram cu organisme animate de aceleasi dorinte, pentru realizarea scopurilor afirmate in Statutele si Declaratiile Ordinului.                

    Consideram orice sprijin venit in sustinerea activitatii noastre a fiind deosebit de pretios si ramanem fideli devizei Ordinului nostru: NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM !

 

 

        MULTUMIM TUTUROR FRATILOR NOSTRI SI SURORILOR NOASTRE DIN COMANDERIILE SUBORDONATE MARELUI PRIORAT AL ROMANIEI PENTRU ABNEGATIA DE CARE AU DAT DOVADA PE PARCURSUL ANULUI 2005 PRIVIND REALIZAREA SCOPULUI CARITABIL AL ORDINULUI NOSTRU.

        SCURTA PREZENTARE A ACESTOR ACTIUNI NU A FOST FACUTA PENTRU A NE ATRAGE VRE-UN MERIT DEOSEBIT, EA SE DORESTE A FI UN IMBOLD SI PENTRU ALTII SA-SI APLECE PRIVIRILE SI SA-SI DESCHIDA SUFLETUL PENTRU AJUTORAREA CELOR SUNT IN NEVOIE. NOI ATAT AM REUSIT SA FACEM, VOI CEI CARE ATI PARCURS ACESTE RANDURI POATE PUTETI FACE MAI MULT.

           DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE SI PROSPERITATE PENTRU A FACE MAI MULT BINE: "NU PENTRU NOI DOAMNE, NU PENTRU NOI, CI INTRU GLORIA NUMELUI TAU SFANT !"

 

ÇTop pf page

 

 

ARHIVA 2005

 

        Fideli principiilor enuntate in Statutul Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim, Asociatia "Magnus Prioratus Romaniae" a demarat primele activitati. Dorim prin aceasta sa ne confirmam rolul util pentru societatea in care traim.

 

APEL

 

            Marele Priorat al României al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim face apel la toţi fraţii şi surorile, Cavaleri şi Doamne ale Templului, precum şi la toti cei ce vor să se alăture demersului nostru de a sprijini campania de colectare de fonduri în ajutorul celori rămaşi fără adăpost în urma inundaţiilor din Romania. Fondurile colectate vor fi distribuite celor aflaţi în nevoie de echipe special constituite dintre membri Marelui Priorat al României, cu sprijinul Bisericii şi al autorităţilor locale.

 

Conturile deschise special pentru acest scop de catre Asociaţia Magnus Prioratus Romaniae sunt:

 

Cont IBAN in LEI:          RO71RNCB5040000188750002

Cont IBAN in EURO:     RO44RNCB5040000188750003

Cont IBAN in USD:        RO17RNCB5040000188750004

 

deschise la Banca Comercială Română S.A. Sucursala BUCURESTI SECTOR 4.

 

 

ACTIUNE CARITABILA A MARELUI PRIORAT AL ROMANIEI - comuna Provita de Jos, judetul Prahova

 

ACTIUNE CARITABILA A MARELUI PRIORAT AL ROMANIEI - Biserica ortodoxa "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" - Parohia Pauleasca, comuna Frumoasa, judetul Teleorman

 

 

ARHIVA 2004

 

Luna Martie anul 2004 A.D. (886)

 


 

        1. OSMTH - Romania prin asociatia Magnus Prioratus Romaniae a sprijinit financiar  participarea unui grup de studenti de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine la evenimentul - "SAPTAMANA EUROPEANA" - care se desfasoara in Belgia in perioada 15-19 martie 2004. Evenimentul are ca scop promovarea dialogului intre tineri pe tema aderarii Romaniei si a altor state la Uniunea Europeana. Participarea la ecest eveniment, incurajata de Ministerul Afacerilor Externe din Romania pune accent pe educatia culturala si politica, in spirit european, a studentilor: familiarizarea cu institutiile si valorile Uniunii Europene, valurile de aderare din 2004-2007 - inclusiv problema integrarii Romaniei. (http://www.asls.ro).


 

        2. OSMTH - Romania prin asociatia Magnus Prioratus Romaniae a sponsorizat asociatia "Sanse Egale Pentru Toti" din municipiul Moreni, judetul Dambovita in vederea punerii in practica a unor programe proprii.


 

        3. Cu piosenie si in spiritul devizei noastre "NON NOBIS DOMINE NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM", prin bunavointa unora din membrii Ordinului, OSMTH - Romania prin asociatia Magnus Prioratus Romaniae si-a adus un umil aport material pentru nevoile Bisericii Ortodoxe DELEA NOUA - CALIST din Bucuresti.

                                    


 

        4. In data de 17 martie am avut placerea sa-l primim pe Fratele Cavaler Omero Conselvan, ocazie cu care ne-a adus la cunostinta dorinta Prioratului Lombardiei si Venetiei de a sponsoriza o biserica ortodoxa din Romania. Bailliajul Romaniei a avut ocazia de intermedia aceasta sponsorizare.

        Multumim pe acesata cale Prioratului Lombardiei si Venetiei, Priorei - doamna Dama Paola Leda Tonon, Fratelui Omero (foto centru), precum si tuturor Fratilor si Surorilor care au contribuit cu gandurile si cu faptele lor bune.

 


 

Luna Aprilie anul 2004 A.D. (886)

 

        5.Ordinul nostru nu are numai misiunea de a apara pe cei fara ajutor. Pentru a ajuta la formarea unei societati sanatoase, pentru a ajuta la dezvoltarea si curatenia acesteia, O.S.M.T.H. se implica in actiuni de promovare a invatamantului, de dezvoltare si cultivare a ideilor si deprinderilor practice ale tinerilor. In acest spirit, O.S.M.T.H. - Romania a devenit unul dintre principalii sponsori ai "Concursului international pe meserii, specializari, discipline scolare editia 2004" organizat de "Grupul Scolar de Arte si Meserii - Spiru Haret".

 


 

Luna Mai anul 2004 A.D. (886)

 

 

        6. Convinsi fiind ca proiectele de amploare, intens mediatizate, atrag suficient de multi sponsori, Ordinul nostru a considerat mai apropiat de principiile sale, sa sprijine o mica comunitate crestina la realizarea nazuintelor membrilor ei. Astfel, a fost aleasa  Parohia Doina din comuna Rauseni judetul Botosani. Biserica apartine Protopopiatului Iasi - Mitropolia Moldovei si Bucovinei, iar enoriasii practica religia crestin - ortodoxa.

 


Luna Octombrie anul 2004 A.D. (886)

 

        7. Dupa un ragaz care ne-a dat posibilitatea organizarii activitatii Marelui Priorat al Romaniei, Ordinul nostru a reinceput cu bucurie sa-si manifeste vocatia caritabila. Cu dragoste crestineasca ne-am aplecat catre enoriasii Bisericii Lutherane C.A. din Bucuresti, care a avut amabilitatea de a gazdui evenimentul international al consacrarii Marelui Priorat al Romaniei. In acest sens, am contribuit cu o donatie substantiala catre aceasta biserica, donatie care a constituit un sprijin pentru nevoile acestei comunitati crestine.

 


 

Luna Noiembrie anul 2004 A.D. (886)

 

        8. Nevoia de invatatura a unora dintre tinerii nostri este de multe ori ingradita de lipsurile materiale ale familiei. In aceasta luna, Marele Priorat al Romaniei a constituit prima BURSA pentru o eleva a clasei a X-a de la Colegiul National Elena Cuza din Bucuresti. Speram ca acest prim pas sa fie urmat si de alte gesturi asemanatoare si cu ajutorul lui Dumnezeu sa avem forta de a institui si alte burse de acest gen.

 

 


 

        9. Nu trebuie sa uitam ca in jurul nostru, in fiecare zi, oameni in varsta si cu posibilitati materiale reduse, se roaga la Dumnezeu ca sa-i ajute pentru a-si rezolva probleme de sanatate inerente la o anumita varsta. Costurile adesea prea mari ii fac cateodata sa li se para irealizabile dorintele lor. Marele Priorat al Romaniei a dat curs unei asemenea cereri si a ajutat o femeie in varsta sa intre in posesia unei proteze auditive. Alegerea a fost facuta in urma studierii dosarului care atesta nevoia pentru o asemenea proteza si a situatiei materiale precare in care se afla aceasta buna crestina.

 

 


        10. Pentru nevoile comunitatii crestine din comuna Scorteni - Prahova, Marele Priorat al Romaniei si-a adus o umila contributie printr-o donatie catre Parohia Bordenii Mici apartinand de Biserica Ortodoxa Romana.

 


        11. Manastirile sunt adesea locul unde napastuiti de soarta isi cauta alinarea sub obladuirea calugarilor care le slujesc. O donatie din partea noastra a rezolvat macar partial unele din nevoile Manastirii Sfantul Pantelimon din Silistea-Gumesti apartinand de Episcopia Alexandriei si Teleormanului a Bisericii Ortodoxe Romane.

 


        12. Sub coordonarea Marelui Priorat al Romaniei in jur de 100 de enoriasi cu venituri precare din Parohia Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti apartinand de Biserica Romana Unita cu Roma - Greco Catolica, au fost vaccinati gratuit cu vaccin antigripal.

 


Luna Decembrie anul 2004 A.D. (886)

 

        13. Luna decembrie, luna plina de importante sarbatori crestine, a incununat activitatile noastre in slujba celor care au nevoie de sprijin si alinare. Si in aceasta luna s-a continuat actiunea de acordare a BURSEI de ajutor instituita in noiembrie a acestui an.


        14. Comanderia "Stefan cel Mare" din Iasi a initiat o actiune de ajutorare a comunitatii de 107 batrani de la Caminul de Batrini “Sf. Paraschiva”, moment in care s-a facut si o scurta prezentare a scopurilor caritabile ale Ordinului nostru. Cadourile si prezenta cavalerilor in randul acestor batrani a fost apreciata de catre toti participantii la eveniment.


        15. In data de 18 decembrie 2004, Comanderia "Stefan cel Mare" din Iasi a organizat o masa festiva in onoarea veteranilor de razboi din oras. Evenimentul s-a desfasurat la Cercul Militar din Iasi in colaborare cu Uniunea Nationala a Veteranilor de Razboi din Romania - Filiala Iasi "Stefan cel Mare si Sfant". Cei 37 de participanti din randul veteranilor de razboi au beneficiat de o masa imbelsugata cat si de un mic ajutor banesc din partea Ordinului nostru. Cu aceasta ocazie s-au decernat si o serie de diplome onorifice.


        16. Comanderiile din Bucuresti au avut onoarea sa organizeze in colaborare cu Uniunea Nationala a Veteranilor de Razboi din Romania o actiune in sprijinul a 50 de veterani si vaduve de razboi din Bucuresti. Actiunea a debutat cu o scurta prezentare a scopurilor OSMTH in lume si in Romania dupa care s-a trecut la inmanarea unei diplome onorifice si a unui ajutor material pentru cei in onoarea carora a fost organizat evenimentul. In continuare au fost ascultate un grupaj de colinde oferit de un grup de studenti de la Facultatea de Teologie din Bucuresti iar in final a fost organizata o masa crestineasca de post pentru toti participantii. Evenimentul a avut loc la Casa Centrala a Armatei din Bucuresti.


        17. Comanderiile "Stephan Ludwig Roth" si "Sfantul Gheorghe" au organizat impreuna cu Biserica Lutherana C.A. din Bucuresti o frumoasa festivitate pentru 250 de batrani din parohie urmata de impartirea unor daruri.


        19. Daruri pentru cei nevoiasi au fost impartite si cu ajutorul Bisericii Ortodoxe "Delea Noua" din Bucuresti, eveniment desfasurat cu sprijinul fratilor si surorilor noastre din Prioratul Lombardiei si Venetiei.


        20. Comanderia "Nicolae Grigorescu" a organizat cu ocazia sarbatorilor de Craciun, in orasul Ploiesti, o actiune de ajutorare pentru copii de la un camin. Cu aceasta ocazie au fost impartite daruri si s-a organizat a scurta masa festiva. Actiunea s-a bucurat de participarea unor oficialitati de la primaria orasului.

 

 

ÇTop pf page

 

 


 

 

NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM !