CARTA O.S.M.T.H.

 

         In calitate de mostenitori spirituali ai Cavalerilor Templieri medievali, principiile actuale ale membrilor Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim sunt bazate pe  idealurile, principiile, scopurile filozofice si spirituale revelate de Sfantul  Bernard Abate de Clairvaux :

 

  • Edificarea unei lumi în care fiecare fiinţă umană să se poată realiza deplin, prin îmbinarea armonioasă a modurilor de viaţă specifice fiecărei ţări;

 

  • Preluând sintagma Sfântului Augustin, numim, în mod generic, această lume “Cetatea lui Dumnezeu”. Ne dorim, totodată, ca lumea de mâine să merite în mai mare măsură acest nume. Iată de ce luptăm zilnic, cu mijloacele care ne stau la îndemână, pentru a ne apropia tot mai mult de această lume, în care raporturile omului faţă de aproapele său să fie bazate doar pe principiile moralei şi iubirii creştine.

 

  • Scopul nostru este înălţarea spirituală a întregii omeniri prin desăvârşirea spirituală a fiecărui individ în lumina învăţăturilor evanghelice. De progresul întregii omeniri ne vom da seama împreună şi ne vom bucura împreună. De progresul şi înălţarea fiecarui om cel mai bine îşi va da seama cel în cauză. Cavalerul Templier este pentru sine cel mai aspru judecător. Ordinul nu-i abandonează pe ai săi câtă vreme cinstea, demnitatea şi altruismul rămân nealterate şi veghează pentru desăvârşirea morală şi spirituală a membrilor săi. De asemenea, Ordinul este foarte atent la felul în care fiecare templier acţionează în anturajul său pentru punerea în aplicare a principiilor cavalereşti. Deopotrivă, atât Ordinul, cât şi structurile sale, veghează asupra acţiunilor colective ale tuturor membrilor săi şi emană spiritul adevăratei credinţe, pentru înfăptuirea marilor comandamente asumate.

 

 

ÇTop pf page

 

 

NON NOBIS DOMINE NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM !

 

 

Ó Marele Priorat al Romaniei al OSMTH